Πάτρα: «Ο Μάνος σήκωσε χέρι στη Ρούλα λίγες ώρες πριν πεθάνει η Ίριδα» – Τι κατέθεσαν οι γονείς της 33χρονης

Στο κλιμάκιο αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, που είχε μεταβεί στην Κάτω Αχαΐα, κατέθεσαν τη Δευτέρα οι γονείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου και Ανδρέας Πισπιρίγκος, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τους θανάτους των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας.

Συγκεκριμένα, οι γονείς της 33χρονης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή υπεραμύνονται της αθωότητας του παιδιού τους, προσήλθαν στο ΑΤ Δυτικής Αχαΐας με διαφορά λίγων ωρών, μετά τις κλήσεις που δέχθηκαν το πρωί της Κυριακής για να καταθέσουν.

Πρώτη κατέθεσε η κ. Λεγάτου και ακολούθησε η εξέταση του κ. κ. Πισπιρίγκου.

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου πέρασε το κατώφλι του Αστυνομικού Τμήματος στις 09.00 το πρωί και ολοκλήρωσε την κατάθεσή της μετά από, περίπου, 4 ώρες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», οι ερωτήσεις που δέχθηκε η Ελένη Λεγάτου από τους αστυνομικούς αφορούσαν στη ζωή της ίδιας και της κόρης της.

«Δεν υπάρχει περίπτωση»

Οι πληροφορίες λένε πως οι ερωτήσεις των αστυνομικών είχαν να κάνουν με το πώς ήταν ως μητέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου, το ποια ήταν η σχέση της 33χρονης με τον Μάνο Δασκαλακη και εάν η μάρτυρας πιστεύει ότι θα μπορούσε να βλάψει τα παιδιά της.

Η κ. Λεγάτου φέρεται να απάντησε με κατηγορηματικό τρόπο: «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση η Ρούλα να έκανε κακό στα παιδιά της. Αυτό αποκλείεται».

Κατόπιν σχετικών ερωτήσεων αναφέρθηκε στην παιδική ηλικία της κατηγορούμενης, στο πρόγραμμα διατροφής και ξεκούρασης των παιδιών της, όπως τι έτρωγαν, τι ώρα κοιμούνταν κ.λπ. Σ

Σύμφωνα με το pelop.gr, η κ. Λεγάτου, αναφέρθηκε στον κοινό βίο τού εν διαστάσει πλέον ζεύγους Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη, απαντώντας στη μια και μοναδική ερώτηση που φέρεται να της έγινε σχετικά με το εάν υπήρχαν διαπληκτισμοί μεταξύ τους.

Τη χτύπησε λίγες ώρες πριν τον θάνατο της Ίριδας

Όπως υποστήριξε η κ. Λεγάτου, λίγες ώρες πριν τον θάνατο της 6 μηνών Ιριδας, ο Μάνος Δασκαλάκης, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος στην προ ημερών πολύωρη κατάθεση του στη ΓΑΔΑ, «σήκωσε χέρι στη Ρούλα», χτυπώντας τη δύο φορές στο πρόσωπο, προτού φύγει από το σπίτι της οδού Μπιζανίου.

Γύρω στις 14:30 της Δευτέρας και αφού είχε αποχωρήσει από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Αχαΐας η μητέρα Πισπιρίγκου, βρέθηκε ενώπιον των αστυνομικών ο πατέρας 33χρονης, προφυλακισμένης στον Κορυδαλλό, με την κατάθεση του να ολοκληρώνεται στις 17:00 το απόγευμα.

Και στην περίπτωση του Ανδρέα Πισπιρίγκου οι ερωτήσεις κινήθηκαν γύρω από την παιδική ηλικία της Ρούλας και αυτό γιατί μετά τον χωρισμό με τη μητέρα της δεν έχει «εικόνα» για τη ζωή της 33χρονης, οι σχέσεις με την οποία φέρεται ν’ αποκαταστάθηκαν μετά τον θάνατο της Μαλένας το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων που αναμένεται να καταθέσουν είναι και ο πατριός της κατηγορούμενης, ωστόσο μέχρι και χθες το απόγευμα δεν είχε λάβει κλήση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα