Πάτρα: Νέο μπουρίνι στο Ρίο – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους – Απεγκλωβισμοί οδηγών

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν το πρωί της Κυριακής (7/1) στην παραλιακή ζώνη του Ρίου όπου ο παραλιακός δρόμος έχει πλημμυρίσει τοπικά από τα υψηλά κύματα. Το φαινόμενο είναι συχνό σε περιόδους κακοκαιρίας και οι κάτοικοι ζητούν να γίνουν έργα και παρεμβάσεις.

Από το μεσημεριανό μπουρίνι προκλήθηκε πλημμυρικό φαινόμενο στην παραλιακή οδό του Ρίου. Οδηγοί χρειάστηκε να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, σε κάποιες περιπτώσεις με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα πρώτα προβλήματα εμφανίστηκαν χθες το βράδι με το πρώτο μπουρίνι που χτύπησε την περιοχή της Πάτρας, με αποτέλεσμα να προκληθεί διακοπή ρεύματος στο κέντρο της πόλης. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για απεγκλωβισμό πολιτών από ανελκυστήρες πολυκατοικιών. Καταγράφηκαν πτώσεις δένδρων τόσο στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, όσο και σε κεντρικές περιοχές της Πάτρας.

Στο Ρίο, κλειστή παραμένει η πορθμιακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων. Η κυκλοφορία μέσω της γέφυρας Χαρίλαος Τρικούπης γίνεται κανονικά.

Λόγω της αναγγελίας για δυσμενείς καιρικές συνθήκες, η Ολυμπία Οδός έχει προχωρήσει σε αμφιδρόμηση του ρεύματος κυκλοφορίας προς Πάτρα, στο ύψος του κόμβου Καλαβρύτων, μέχρι τα διόδια του Ελαιώνα Αιγίου. Η κυκλοφοριακή ρύθμιση έγινε προληπτικά, ώστε να αποφευχθούν προβλήματα από πιθανές κατολισθήσεις στις εκτάσεις που κάηκαν το περασμένο καλοκαίρι. Πράγματι, η Παλαιά Εθνική Οδός έκλεισε χθες βράδυ λόγω φερτών υλικών στο οδόστρωμα. Συνεργεία της Περιφέρειας εργάστηκαν για τον καθαρισμό του δρόμου και παραμένουν σε επιφυλακή μέχρι να περάσει το κύμα της κακοκαιρίας.

Οι αρχές στην Δυτική Ελλάδα παραμένουν σε επιφυλακή

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα