Πατάει «γκάζι» ο Τραμπ για να προλάβει τον κορωνοϊό – Διάταγμα «θωράκισης» όσο ο όλεθρος κλιμακώνεται

Δεν χάνει χρόνο ο Τραμπ και προχωρά σε διάταγμα για την κατασκευή αναπνευστήρων. Εταιρείες “κολοσσοί” μπαίνουν στην μάχη απέναντι στον εφιάλτη που ακούει στο όνομα κορωνοϊός. Ίλιγγο προκαλούν οι αριθμοί στις ΗΠΑ: Πάνω από 240.000 κρούσματα, πάνω από 5.800 νεκροί.

Ο κορωνοϊός… χτυπά αλύπητα τις ΗΠΑ και ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει τα μέτρα του. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, προχώρησε σε διάταγμα, που εμπίπτει στην Τροπολογία για την Άμυνα και αφορά στη διευκόλυνση των βιομηχανιών στην κατασκευή αναπνευστήρων.

«Σήμερα, εξέδωσα διάταγμα βάσει του νόμου περί αμυντικής παραγωγής για να εξασφαλίσω ότι οι εγχώριοι κατασκευαστές μπορούν να παράγουν αναπνευστήρες που χρειάζονται για να σώσουν τις ζωές των Αμερικανών» ανέφερε ο Τραμπ σε δήλωσή του, την ώρα που ο κορονοϊός προκαλεί ασύλληπτη καταστροφή στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Να σημειώσουμε πως οι εταιρείες που αφορά το διάταγμα είναι οι General Electric, Hill-Rom, Medtronic, ResMed, Royal Philips και Vyaire Medical.

«Είμαι ευγνώμων σε αυτούς και στους άλλους εγχώριους κατασκευαστές που θα αυξήσουν την παραγωγή αναπνευστήρων σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Η σημερινή εντολή θα σώσει ζωές με την άρση των εμποδίων στην αλυσίδα εφοδιασμού που απειλούν την ταχεία παραγωγή αναπνευστήρων» δήλωσε ο Τραμπ.

Ο Τραμπ… είχε στρώσει το χαλί, όσο ο κορωνοϊός “γιγάντωνε”

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες, ο Τραμπ επικαλέστηκε τον νόμο του 1950 για την αμυντική παραγωγή, που ως προς το περιεχόμενό του έδινε στον πρόεδρο ευρείες εξουσίες να κατευθύνει την εργασία και το κεφάλαιο προς τις εθνικές αμυντικές ανάγκες.

Με τον νόμο αυτό έδωσε εντολή σε πολλές αμερικανικές εταιρείες να μετατοπίσουν την παραγωγή τους και να κατασκευάσουν περισσότερους αναπνευστήρες, καθώς η νέα πανδημία του κορονοϊού εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στη χώρα.

Υποψίες για τα… νούμερα της Κίνας!

Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ εντείνεται η συζήτηση σχετικά με το πόσο αληθινά είναι τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα η Κίνα.

Κι αυτό διότι οι αριθμοί σε… άλλες χώρες, “μιλούν” από μόνοι τους. Εκτός των ΗΠΑ, ο κορονοϊός “θερίζει” ζωές στην Ιταλία, η οποία μετρά πλέον σχεδόν 14.000 νεκρούς με 115.242 κρούσματα, αλλά και στην Ισπανία, όπου οι νεκροί είναι 10.003 νεκρούς και τα κρούσματα 110.238!

Οι περισσότεροι νεκροί στην Ιταλία σε μία μόνο μέρα, ήταν 969. Στην Ισπανία, 950. Στις ΗΠΑ, όπως προαναφέραμε, πάνω από 1.000.

Στην Κίνα, ωστόσο, οι περισσότεροι νεκροί σε μια μέρα καταγράφηκαν τον Φεβρουάριο και ήταν 242, στην επαρχία Χουμπέι. Έτσι, ο σκεπτικισμός σχετικά με το κατά πόσο η Κίνα λέει την αλήθεια ή… κρύβει στοιχεία για νεκρούς και κρούσματα, παραμένει και αυξάνεται.

Σχετικά Νέα