ΠΑΣΟΚ: Θυμίζουν τη συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου και την υποψηφιότητα Αντώναρου

Στα χαρακώματα είναι το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δύο αναφορές σε ανακοίνωση του κόμματος της Αριστεράς πυροδότησαν οξεία αντεπίθεση από τη Χαριλάου Τρικούπη. Η μία αναφορά αφορούσε στην εξήγηση που δίνει η Κουμουνδούρου ότι για την καταβαράθρωσή της ευθύνονται τα άλλα προοδευτικά κόμματα που δεν προσήλθαν στη μάχη για κυβέρνηση συνεργασίας και η άλλη ότι θα ανακόψει την προσπάθεια επαναφοράς του συστημικού δικομματισμού.

«Δεν έχουν πρόγραμμα»
Το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σταθερά επιδιώκει να επανέλθει στη συνείδηση των ψηφοφόρων ως ο βασικός αντίπαλος της ΝΔ, επιχειρεί να πείσει ότι το δίπολο ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν συγκυριακό, ότι συκοφαντήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και επιδιώκει να αποδείξει πως ο ιστορικός αντίπαλος της Κεντροδεξιάς είναι το ΠΑΣΟΚ.

Στην ανάλυσή τους τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρατηγική, δεν έχει πρόγραμμα, δεν έχει θέσεις, δεν έχει απαντήσεις στα προβλήματα και τις αυξημένες ανάγκες των πολιτών. Η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι η στρατηγική και η πολιτική ανωριμότητα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν την εντυπωσιακή άνοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Θα μείνετε στη μνήμη των προοδευτικών πολιτών ως αυτός που έδωσε το φιλί της ζωής στην κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Καλύτερα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να αναρωτηθούν για τις επικίνδυνες θέσεις τους στα εθνικά θέματα όπως ήταν οι “Πρέσπες του Αιγαίου” και “η θάλασσα δίχως σύνορα”, για τα “τοπικά νομίσματα” και την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου.

«Κύριε Τσίπρα, ο πολιτικός σας κατήφορος είναι ανάλογος με τον εκλογικό σας κατήφορο. Ξύσατε τον πάτο του βαρελιού πάνω στην αγωνία της πολιτικής σας επιβίωσης, φτάνοντας στο σημείο να αγκαλιάσετε τα στελέχη του Πάνου Καμμένου, να ξεπλύνετε την κυβέρνηση της χρεοκοπίας του Κώστα Καραμανλή, εντάσσοντας στα ψηφοδέλτια τον Ευάγγελο Αντώναρο και απευθύνοντας προσκλητήριο μέχρι και στους ψηφοφόρους του Κασιδιάρη και των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, αποκαλύπτοντας γιατί δεν ψηφίσατε την τροπολογία που απαγόρευε σε μια νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα», προσθέτει.

«Τεράστια ευθύνη»
Ο επικεφαλής του Επικρατείας, Παναγιώτης Δουδωνής, σημείωσε μιλώντας στο Mega: «Το ποσοστό μας, που είναι για πρώτη φορά διψήφιο μετά από 11 χρόνια, είναι μια τεράστια ευθύνη. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να πείσουμε τους προοδευτικούς πολίτες ότι εδώ υπάρχει ένα προοδευτικό σπίτι για αυτούς, μια σοβαρή εναλλακτική και ότι δεν γίνεται να μένει ανεξέλεγκτος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος, αν δεν είχε τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντί του, θα ήταν δεύτερο κόμμα. Άρα, λοιπόν, με βάση αυτό που λένε και οι δημοσκόποι σας, θα υπάρχει κίνηση μεταξύ των κομμάτων στις δεύτερες εκλογές. Νομίζω ότι τα πράγματα από εδώ και πέρα θα γίνονται όλο και θετικότερα, πάντα όμως με σοβαρότητα, χωρίς αλαζονείες».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα