

Υποστηρίζει πως ο προϋπολογισμός του 2025 δεν δίνει προοπτική, διότι η σημερινή ανάπτυξη οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες και δεν διαχέεται δίκαια.
Προϋπολογισμό μισής αλήθειας χωρίς προοπτική για τους εργαζόμενους, τα μεσαία στρώματα και τους πιο ευάλωτους χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τον Προϋπολογισμό 2025 που κατατέθηκε στη Βουλή. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του κόμματος «ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών επαίρεται πως “με χαμηλότερους φόρους, έχουμε περισσότερα έσοδα” αλλά ξεχνά πως το φορολογικό μείγμα είναι εξαιρετικά άδικο, καθώς η αύξηση των εσόδων συνδέεται άμεσα με την ακρίβεια, η οποία αναλογικά αυξάνει τα έσοδα από τους έμμεσους φόρους».
Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το 2024«οι Έλληνες θα πληρώσουν 15 δισ. συνολικά περισσότερους φόρους από το 2019, αύξηση δηλαδή άνω του 29% τη στιγμή που το πραγματικό ΑΕΠ το 2024 θα είναι αυξημένο μόλις κατά 10% περίπου σε σχέση με το 2019. Δηλαδή, τα συνολικά φορολογικά έσοδα αναμένεται να αυξηθούν με τριπλάσια ταχύτητα σε σχέση με την αύξηση του εθνικού εισοδήματος».
Υποστηρίζει πως ο προϋπολογισμός του 2025 δεν δίνει προοπτική, διότι η σημερινή ανάπτυξη οφείλεται σε προσωρινούς παράγοντες και δεν διαχέεται δίκαια. «Τα πραγματικά εισοδήματα να βρίσκονται σε διαρκή απόκλιση από την Ευρώπη των “27”, ενώ οι ανισότητες ολοένα και διευρύνονται. Ο μέσος ετήσιος μισθός πλήρους απασχόλησης, σύμφωνα με τη Eurostat για το 2023, βρίσκεται πλέον στην 3η θέση από το τέλος παρά τις ονομαστικές αυξήσεις τα τελευταία τρία χρόνια», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
«Οι συλλογικές ανάγκες και αγωνίες της κοινωνίας, όπως εκφράστηκαν στη σημερινή μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση, δεν ικανοποιούνται από την άδικη και ατελέσφορη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αποτελεί πλέον κοινωνική και πολιτική αναγκαιότητα ένα νέο προοδευτικό σχέδιο οικονομικής πολιτικής που θα ενώνει την κοινωνία, θα αυξάνει το δυνητικό ρυθμό του ΑΕΠ και θα απαντά με δίκαιο τρόπο σε όλα τα μεγάλα προβλήματα και τις σύγχρονες προκλήσεις που έχει μπροστά της η χώρα και ο λαός μας», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Σχετικά Νέα
ΠΑΣΟΚ για τα μέτρα Μητσοτάκη: «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα»
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως προεκλογικό εργαλείο το υπερπλεόνασμα
«Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, δεν μπορούν να εξωραΐσουν την άδικη οικονομική πολιτική.
Τ. Θεοδωρικάκος: Στόχος η ισχυρή παραγωγική ανάπτυξη με δημοσιονομική σταθερότητα
“Η ισχυρή ανάπτυξη με τη συμβολή όλων των πολιτών, δημιουργεί ισχυρά πλεονάσματα που αξιοποιούνται.
Κ.Τσουκαλάς: Χρειάζονται λύσεις στο στεγαστικό πρόβλημα όπως η έκπτωση του ενοικίου από το φορολογητέο εισόδημα
Την εκτίμηση ότι οι Έλληνες πολίτες πέρασαν το πιο ακριβό Πάσχα, κάτι το οποίο.