

«Ο ΕΛΓΑ, ένας οργανισμός που ιδρύθηκε από ο ΠΑΣΟΚ για να αποτελεί δίκτυ προστασίας της αγροτικής παραγωγής, αδυνατεί να ανταποκριθεί στον ρόλο του» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε ανακοίνωσή του.
Αναφέρεται, ακόμη:
«Σύμφωνα με πληροφορίες, που ήρθαν στη δημοσιότητα και δεν έχουν ακόμα διαψευστεί από επίσημες πηγές, όχι μόνο δεν βρέθηκαν χρήματα για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ σε όσους έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου, αλλά αντίθετα φέρεται να αποφασίστηκε οριζόντια περικοπή των αποζημιώσεων σε ποσοστό 35% .
Οι υποσχέσεις για στήριξη του πρωτογενούς τομέα, αποδείχθηκαν ακόμα μια φορά λόγια κενού περιεχομένου και το βάρος μετακυλίστηκε στους ίδιους τους αγρότες, οι οποίοι όχι μόνο δε θα ενισχυθούν, αλλά αντίθετα θα «τιμωρηθούν» για τις καταστροφές που υπέστησαν, λαμβάνοντας ακόμα μικρότερη αποζημίωση.
Πέντε χρόνια μετά τις υποσχέσεις που έδινε ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά το 2019, για άμεση ανάγκη αναμόρφωσης του ΕΛΓΑ, ο Οργανισμός, είναι ένα βήμα πριν την οριστική κατάρρευσή του, έχοντας εξαντλήσει τα ταμειακά του διαθέσιμα, τα οποία είναι άγνωστο για πόσο θα επαρκούν να καλύψουν ακόμα και τις λειτουργικές του ανάγκες.
Ένας Οργανισμός, αποδεκατισμένος από προσωπικό, ο οποίος στέκεται όρθιος ακόμα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου ανθρώπινου δυναμικού του.
Ένας Οργανισμός χωρίς οποιοδήποτε σχεδιασμό των οικονομικών του υποχρεώσεων, ο οποίος ακόμα καταβάλλει εκατομμύρια ευρώ σε ένα παρωχημένο πρόγραμμά χαλαζικής προστασίας, το οποίο όπως έχει αποδειχθεί δεν έχει επιφέρει καμία ουσιαστική προστασία στους παραγωγούς, οι οποίοι, αβοήθητοι, βλέπουν τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται κάθε τρεις και λίγο.
Ένας Οργανισμός, ο οποίος έχει αναλωθεί σε ευκαιριακές καταβολές προκαταβολών και επιλεκτικών αποζημιώσεων με αποτέλεσμα σήμερα να καταφεύγει στην έσχατη λύση, οριζόντιας περικοπής του ποσού των αποζημιώσεων των παραγωγών, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα μικρό ποσό αποζημίωσης που δεν επαρκεί να καλύψει ούτε κατ’ ελάχιστο τις ζημιές της φυτικής παραγωγής και του ζωικού κεφαλαίου.
Τη στιγμή που οι παραγωγοί της χώρας μας βιώνουν καταστάσεις εξαθλίωσης, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά η πλήρης αδιαφορία της Κυβέρνησης αλλά και ο εμπαιγμός τους, μέσα από υποσχέσεις που όχι μόνο δεν τηρήθηκαν αλλά αντίθετα δίνουν το τελειωτικό χτύπημα σε κάθε ελπίδα ανάκαμψης του πρωτογενούς μας τομέα»
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.