

«Πυρά» στην κυβέρνηση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωση του Τομέα Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων του κόμματος.
Όπως αναφέρεται, σε συνέχεια της ερώτησης που κατατέθηκε πρόσφατα από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στη Βουλή, η κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης βρίσκεται στο προσκήνιο της «αρνητικής επικαιρότητας» το τελευταίο διάστημα.
«Οι αρχικές δηλώσεις ενθουσιασμού της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, επισκιάζονται από σοβαρές αβλεψίες στην κοστολόγηση του έργου, από καθυστερήσεις στην έναρξη των εργασιών και από τον ορατό πλέον κίνδυνο μη ολοκλήρωσης τμημάτων του έργου εντός του χρονοδιαγράμματος, που ορίζεται από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία», σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη.
Τι δεν έχει προχωρήσει στο έργο
Στο πρώτο τμήμα «Κίσσαμος – Χανιά – Χερσόνησος», «έπειτα από πρόσφατη απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών», τονίζει ο Τομέας Υποδομών του ΠΑΣΟΚ, «υπάρχει και νέα καθυστέρηση στο έργο, αφού δόθηκε νέα (δεύτερη) παράταση για την προσκόμιση οικονομικών προσφορών, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ήδη τρία εταιρικά σχήματα που έχουν καταθέσει προσφορές!».
Το τρίτο τμήμα «Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος» συμβασιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2022, προσθέτει, σημειώνοντας πως «έκτοτε υπάρχει στασιμότητα εργασιών που συνεπάγεται κίνδυνο υπέρβασης των συμβατικών χρονοδιαγραμμάτων περάτωσης του έργου και του συνολικού του κόστους».
Όσο για το τέταρτο τμήμα «Άγιος Νικόλαος – Σητεία», η Χαριλάου Τρικούπη επισημάνει πως παρότι διαθέτει μελετητική ωριμότητα σε αρκετά σημεία, «παρά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης περί χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, δεν έχουν γίνει περαιτέρω ενέργειες δρομολόγησης του έργου».
Ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάνει λόγο για «θλιβερή πραγματικότητα», η οποία αναδεικνύει περίτρανα την «αδυναμία του υπουργείου Υποδομών να αντιληφθεί τη σπουδαιότητα υλοποίησης ενός σύγχρονου οδικού δικτύου που αποτελεί χρόνιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Κρήτης».
«Τα επικοινωνιακά τεχνάσματα για δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας προόδου του έργου, δεν αποσιωπούν τις τεράστιες ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνηση, απόρροια αδιαφορίας, άστοχων χειρισμών και παραλείψεών της», σημειώνει καταληκτικά.
Σχετικά Νέα
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.
Κεραμέως: Ο Πάπας Φραγκίσκος δίδαξε τη συγχώρεση και τη μετάνοια με το παράδειγμά του
«ΟΠάπας Φραγκίσκος ήταν μια παγκόσμια προσωπικότητα, που εργάστηκε για την ενότητα του Χριστιανισμού, προσπαθώντας.