ΠΑΣΟΚ: Δίδυμο Ανδρουλάκη-Δούκα βγάζουν τα πρώτα αποτελέσματα

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στο 88,5% των εκλογικών τμημάτων πανελλαδικά που δίνουν πηγές της Χ.Τρικούπη για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ έχουν ως εξής:

Ν. Ανδρουλάκης: 30,8%
Χ. Δούκας: 21,7%
Π. Γερουλάνος: 20,8%
Α. Διαμαντοπούλου: 18,9%
Μ. Κατρίνης: 5,3%
Ν. Γιαννακοπούλου: 2,2%

Νωρίτερα, με καταμετρημένο το 40% από 524 εκλογικά τμήματα σε σύνολο 928, στα οποία όμως δεν συμπεριλαμβανόταν μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου, δινόταν η εξής εικόνα:

Ν.Ανδρουλάκης 33,0%

Χάρης Δούκας 22,9%

Παύλος Γερουλάνος 14,4%

Άννα Διαμαντοπούλου 17,3%

Μιχάλης Κατρίνης 5,2%

Νάντια Γιαννακοπούλου 2,0%.

Πρωτιά Γερουλάνου στην Αττική
Διαφορετική, ως προς την κατάταξη ήταν η εικόνα που έδινε η Αττική, καθώς στο 24% των εκλογικών τμημάτων της τα ποσοστά είναι, κατά τις πληροφορίες:

Παύλος Γερουλάνος 26,4%

Άννα Διαμαντοπούλου 23,2%

 

Νίκος Ανδρουλάκης 22,4%

Χάρης Δούκας 19,0%

Η εκλογική διαδικασία
Η εκλογική διαδικασία εξελίχθηκε με μεγάλη συμμετοχή, με αποτέλεσμα να παραταθεί κατά μία ώρα η ψηφοφορία για την εκλογή νέας ηγεσίας. Οι κάλπες, που άνοιξαν στις 7 το πρωί και ήταν προγραμματισμένο να κλείσουν στις 7 το απόγευμα, παρέμειναν ανοιχτές έως τις 8 το βράδυ, με συμφωνία για παράταση ολίγων λεπτών ώστε να ψηφίσουν και όσοι βρίσκονταν ήδη σε ουρές.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, στις εσωκομματικές κάλπες ψήφισαν 300.375 πολίτες, αριθμός που ξεπερνά κατά πολύ τη συμμετοχή στις εκλογές του 2021. Επιπλέον, καταγράφηκαν 70.000 νέες εγγραφές μελών.

Η αύξηση της συμμετοχής, σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του 2021, μετράται παντού σε διψήφιους αριθμούς ενώ στην Αττική έφτασε το 30%.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι έκαναν δηλώσεις νωρίτερα, προσερχόμενοι στην κάλπη:

Κατρίνης: Είμαι πολύ αισιόδοξος
Στον Πύργο της Ηλείας ψήφισε, γύρω στις 9 το πρωί, της Κυριακής 6 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφασή τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο.

Από την ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας.

Διαμαντοπούλου: Ολοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον
Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ξανά δύναμη αλλαγής και ανατροπής.
Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

«Πάμε κάλπες», ήταν το μήνυμα που απηύθυνε η Άννα Διαμαντοπούλου στους πολίτες μόλις ψήφισε στις 10.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη… Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες», ανέφερε η υποψήφια για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Ανδρουλάκης: Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού
Στο Δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού» είπε.

Γιαννακοπούλου: Καλώ τους ψηφοφόρους να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους
«Να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στο μέλλον για τη νέα ηγεσία», κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ, η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νάντια Γιαννακοπούλου, που ψήφισε στο εκλογικό κέντρου του Περιστερίου.

«Σήμερα μετά από τρεις μήνες μιας διαδικασίας διαλόγου καλώ τους ψηφοφόρους να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους, δίνοντας του μια νέα δυναμική πορεία, μια νέα αρχή, προκειμένου η χώρα να έχει στις 14 του μήνα ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση και στις επόμενες εκλογές, να είναι η επόμενη κυβέρνηση», πρόσθεσε η κ. Γιαννακοπούλου.

Γερουλάνος: Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο πρόεδρο
Ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

«Είναι πολύ σημαντική ημέρα σήμερα για τη Δημοκρατία και την παράταξη (…) Οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη, η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο πρόεδρο, δύναμη στο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα