Πάσχα: Τα μηνύματα των πολιτικών αρχηγών για την Ανάσταση

Τα μηνύματα τους για την Ανάσταση στέλνουν οι πολιτικοί αρχηγοί, από το μέρος που βρίσκεται ο καθένας για τις διακοπές του Πάσχα.

Κ. Μητσοτάκης: Η σκέψη μας πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από την Τήνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για το Πάσχα.

«Η παράδοση επιβάλλει αυτές τις ‘Αγιες μέρες του Πάσχα να τις περνάμε μαζί με τους αγαπημένους μας. Η σκέψη μας, όμως, πρέπει να τρέχει πρωτίστως στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, αυτούς που περισσότερο παρά ποτέ αυτές τις μέρες χρειάζονται τη στήριξή μας, αλλά και σε όλες και σε όλους τους ενστόλους μας, αυτούς που νύχτα μέρα, και αυτές τις ‘Αγιες μέρες, αγωνίζονται προκειμένου όλες και όλοι να είμαστε ασφαλείς» υπογραμμίζει.

«Εδώ, από τη Μεγαλόχαρη της Τήνου, αυτό το τόσο σημαντικό νησί για την Ορθοδοξία μας, θέλω να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, όπου και αν αυτοί βρίσκονται, καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα. Χρόνια πολλά» καταλήγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στ. Κασσελάκης: Πρέπει να αλλάξουμε από το σκοτάδι της αναξιοκρατίας στο φως της ελπίδας

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Το νησί των Φαιάκων, εδώ που βρίσκομαι για τις μέρες του Πάσχα, για να γιορτάσουμε την πιο σημαντική γιορτή της Ορθοδοξίας, την Ανάσταση, τη μετάβαση από το σκοτάδι στο φως.

Δηλαδή, ακριβώς αυτό που έχω δει τόσο κόσμο να μου λέει είμαστε μαζί για να αλλάξουμε τη χώρα μας, πρέπει να αλλάξουμε από το σκοτάδι της αναξιοκρατίας και της ατιμωρησίας, στο φως της ελπίδας, της αξιοκρατίας, της δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της ειρήνης.

Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους σας, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα και Χριστός Ανέστη

Ν. Ανδρουλάκης: «Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε»
Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια πιο δίκαιη Ελλάδα, με περισσότερη ευημερία και ασφάλεια».

Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει πώς πολλές οικογένειες αδυνατούν λόγω της ανεξέλεγκτης ακρίβειας να απολαύσουν ένα γεμάτο πασχαλινό τραπέζι. «Χρειάζεται πολιτική βούληση και σχέδιο για να προστατεύσουμε τα εισοδήματα των πιο ευάλωτων νοικοκυριών και της μεσαίας τάξης, ώστε να ξεβαλτώσει η αγοραστική δύναμη του ελληνικού λαού από την τελευταία θέση στην ευρωζώνη», προσθέτει.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει την υποχρέωση «να ξανακάνουμε εθνικό στόχο τη σύγκλιση της πατρίδας μας με τα πιο ανεπτυγμένα κράτη της Ευρώπης. Το πετύχαμε στο παρελθόν, μπορούμε να το πετύχουμε και σήμερα μέσα από ένα άλλο υπόδειγμα διακυβέρνησης, που θα έχει περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατική συμμετοχή και σεβασμό στο κράτος δικαίου. Μπορούμε καλύτερα, διότι την ελπίδα την φτιάχνουμε με τα υλικά που εμείς επιλέγουμε». Επίσης σημειώνει πώς το μήνυμα της Ανάστασης του Χριστού σηματοδοτεί τη νίκη της αλήθειας κατά του ψεύδους, της αγάπης κατά της μισαλλοδοξίας και του θριάμβου της ζωής πάνω στον θάνατο κι είναι διαρκές και πανανθρώπινο.«Το φετινό Πάσχα ας αγωνιστούμε για να μετατραπεί σε πέρασμα από έναν κόσμο πολέμων, δοκιμασιών και ανισοτήτων σε μια κοινωνία συμπερίληψης, ειρήνης και αλληλεγγύης. Η αγωνία μας βρίσκεται στον άμαχο πληθυσμό που θυσιάζεται στη Γάζα, αλλά και σε όλη τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Η ανθρωπότητα οφείλει να διασφαλίσει τη νίκη της καταλλαγής εις βάρος της ισχύος των όπλων», αναφέρει και εύχεται «από καρδιάς σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, χρόνια πολλά».

Δ. Κουτσούμπας: «Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση βρίσκεται στα δικά μας χέρια με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ»
«Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση βρίσκεται στα δικά μας χέρια με ένα πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ.

Και εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, δηλαδή στην Ευρωπαϊκή Ένωση των πολέμων, των λόμπι, της εκμετάλλευσης και εκεί που τελικά ανατρέπονται στην πράξη, στους δρόμους του αγώνα.

Χρόνια πολλά σε όλους και όλες», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κυρ. Βελόπουλος: Η Ανάσταση του Κυρίου να γίνει ανάσταση του έθνους
«Συνελληνίδες Συνέλληνες, το Πάσχα είναι μια πολύ μεγάλη εορτή για την Ορθοδοξία. Εδώ μιλάμε πλέον για μία Ανάσταση του Κυρίου μας. Δεν πρέπει να είμαστε απλά Χριστιανοί και να λέμε Καλή Ανάσταση, πρέπει να το εννοούμε κιόλας και όταν μιλάμε για Καλή Ανάσταση, μιλάμε για το μαρτύριο του Ιησού μας και την Ανάστασή Του. Ανάσταση η οποία έγινε για όλους εμάς», αναφέρει ο Κυριάκος Βελόπουλος στο μήνυμά του για το Πάσχα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επισημαίνει: «Εάν θέλουμε να αναστήσουμε τη χώρα, πρέπει να θυμόμαστε ότι με αυτούς που κυβέρνησαν, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Σύριζα, δεν πρόκειται ποτέ να υπάρχει πραγματική ανάσταση του γένους και του έθνους. Καλή Ανάσταση λοιπόν και να θυμάστε: Αυτοί μας έφτασαν εδώ και η Ανάσταση του Κυρίου να γίνει ανάσταση ψυχών και ανάσταση του έθνους».

Αλ. Χαρίτσης: «Ας κρατήσουμε λοιπόν το μήνυμα αυτών των ημερών»
«Έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια να ζούμε από τη μια κρίση στην άλλη. Δεν μπορούμε όμως να αποδεχτούμε ότι αυτή θα είναι η κανονικότητα μας», δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Πρόσθεσε πως: «Ας κρατήσουμε λοιπόν το μήνυμα αυτών των ημερών. Το μήνυμα της ελπίδας, το φως, την αλληλεγγύη, την οικουμενική προσδοκία για ειρήνη και για δικαιοσύνη».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα