Πάσχα στη φυλακή για τον Φουρθιώτη και τους δυο συγκατηγορούμενούς του

Στις φυλακές θα βρεθεί σήμερα ανήμερα του Πάσχα ο Μένιος Φουρθιώτης σε εκτέλεση της απόφασης ανακριτή και εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν, χθες, μετά την απολογία του για την υπόθεση των «σκηνοθετημένων», κατά τη δικογραφία, επιθέσεων στο σπίτι του. Στην φυλακή οδηγούνται και δυο συγκατηγορούμενοι του παρουσιαστή, οι οποίοι μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε αυτή, καθώς φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Κατά την πολύωρη απολογία τους χθες, ενώπιον του 30ου τακτικού ανακριτή οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Ωστόσο, δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα, οι οποίοι αποφάσισαν πως έπρεπε να προφυλακιστούν. Με σκυμμένο το κεφάλι και έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του ο παρουσιαστής αποχώρησε χθες το απόγευμα από τα δικαστήρια, όπως και οι δυο συγκατηγορούμενοί του που κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί πως ο τέταρτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, αφέθηκε ελεύθερος με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα καθώς αντιμετώπιζε κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και αυτές μόνο για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, ο παρουσιαστής «από τη μία είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία» χτυπήματα (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία». Μάλιστα, όπως επισημαίνουν ο κατηγορούμενος «για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Δηλαδή, οι αρχές καταλογίζουν στον Μ. Φουρθιώτη ότι σκηνοθέτησε τις δυο επιθέσεις στο σπίτι του για να επιτύχει την αύξηση της αστυνομικής συνοδείας του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα