Πάσχα: Μαζική η έξοδος των εκδρομέων – Ουρές σε λιμάνια και οδικά δίκτυα

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν τα αστικά κέντρα και οι τελευταίοι εκδρομείς του Πάσχα. Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν πλοία, αεροπλάνα και υπεραστικά λεωφορεία.

Με πληρότητα που αγγίζει το 100% αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα κορυφώνεται.

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών αναμένεται να αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά τουλάχιστον 24.284 επιβάτες και 3.348 οχήματα, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας 9.770 επιβάτες με 2.015 οχήματα.

Από το λιμάνι του Πειραιά, έχουν προγραμματιστεί 18 δρομολόγια, 32 για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, 14 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί σύμφωνα με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες είναι οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και προορισμοί στο βόρειο Αιγαίο.

Λόγω της αυξημένης κίνησης, οι επιβάτες πρέπει να οπλιστούν με υπομονή καθώς οι ουρές σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετές δεκάδες μέτρα. Οι επιβάτες που πρόκειται να αναχωρήσουν ειδικά σήμερα καλό είναι να βρίσκονται νωρίτερα στην αποβάθρα του πλοίου.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι σύμφωνα με επικαιροποιημένη εγκύκλιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το επίπεδο φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 40%, ενώ γι αυτά που κινούνται με υγραέριο ή φυσικό αέριο οι δεξαμενές να μην περιέχουν καύσιμο άνω του 50%.

Πληρότητα που αγγίζει το 100% παρατηρείται και στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ για δρομολόγια σε περιοχές όπως της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξημένη ζήτηση έχουν προγραμματίσει έκτακτα δρομολόγια. Από τα 400 που αναχωρούν σήμερα τα 200 είναι έκτακτα.

Αυξημένα είναι και τα δρομολόγια από τον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στη Λιοσίων, ξεπερνούν τα 100 καθημερινά, έως και το Μεγάλο Σάββατο και για τους 11 προορισμούς: Ευβοίας, Φθιώτιδας, Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Πιερίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Λειβαδιάς, Θήβας.

Αυξημένη η κίνηση και στα μεγάλα οδικά δίκτυα. Aπό τις 6:00 χθες το πρωί μέχρι τις 6:00 σήμερα το πρωί από τα διόδια Ελευσίνας πέρασαν 70.588 οχήματα. Τις ίδιες ώρες από τα διόδια Αφιδνών πέρασαν 49.308 οχήματα.

Όλη η δύναμη της Τροχαίας Αττικής είναι από το πρωί επί ποδός για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Αυτή την ώρα ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών από το Χαϊδάρι μέχρι τον Ασπρόπυργο καθώς και στην άνοδο της λεωφόρου Κηφισού από Περιστέρι μέχρι Άγιο Στέφανο. Παράλληλα, μεγάλες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην Αττική Οδό μετά τον κόμβο της Κηφισίας μέχρι την έξοδο της Ελευσίνας. Στις εθνικές οδούς τα προβλήματα εντοπίζονται στην Αθηνών – Κορίνθου όπου τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι λίγο πριν από τον Ισθμό της Κορίνθου. Καλύτερη είναι η εικόνα στην Αθηνών – Λαμίας όπου τα αυτοκίνητα κινούνται με σταθερή ροή ενώ μικρές καθυστερήσεις σημειώνονται στα διόδια Αφιδνών.

Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύεται και σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, η κίνηση των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών, από τις 06:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Αυξημένη είναι και η κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τα αεροσκάφη να φεύγουν με πολύ υψηλές πληρότητες τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού. Για αύριο Μεγάλη Παρασκευή το σύνολο των πτήσεων (αφίξεις και αναχωρήσεις) από το «Ελ. Βενιζέλος» είναι 537, από αυτές οι 268 είναι αφίξεις και 269 αναχωρήσεις.

Το Μεγάλο Σάββατο, το σύνολο των πτήσεων είναι 467, εκ των οποίων 238 αφίξεις και 229 αναχωρήσεις ενώ την Κυριακή του Πάσχα αναμένονται 437 συνολικά πτήσεις, 217 αφίξεις και 220 αναχωρήσεις. Για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 504 ( αφίξεις 250 και αναχωρήσεις 254), για Τρίτη του Πάσχα, 7 Μαΐου, 533 πτήσεις, με 265 αφίξεις και 268 αναχωρήσεις και για Τετάρτη 8 Μαΐου, 516 πτήσεις ( 261 αφίξεις και 255 αναχωρήσεις).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα