

Εννέα άτομα συνέλαβε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στο Πασαλιμάνι, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία επί της οδού Νεωρίων, κατέρρευσε μέρος του κτηρίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ειδικός φρουρός 31 ετών εκτός υπηρεσίας ο οποίος συμμετείχε στις οικοδομικές εργασίες.
Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, για το ιδιωτικό κτήριο είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες.
Η ιστορία του 31χρονου αστυνομικού
Η τραγωδία στο Πασαλιμάνι αποκάλυψε στο πρόσωπό του 31χρονου ειδικού φρουρού, Αγαθάγγελου Παπαδόπουλου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί, ειδικά στην Αττική, για να επιβιώσουν αφού οι χαμηλοί μισθοί οδηγούν πολλούς από αυτούς να αναζητούν συμπληρωματικό μεροκάματο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
Ο άτυχος αστυνομικός εργαζόταν ως οδηγός σε φορτηγό και ήταν έξω από το κτήριο της οδού Νεωρίων όταν αυτό κατέρρευσε με τα μπάζα να καταπλακώνουν το όχημα και τον ίδιο να βρίσκει τραγικό θάνατο.
Ο Αγαθάγγελος από τα Γρεβενά είχε έρθει στην Αθήνα το 2019 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και τα τελευταία χρόνια έκανε μεροκάματα όπου μπορούσε προκειμένου να τα βγάλει πέρα. Παλαιότερα, μάλιστα, εργαζόταν ως ντελιβεράς, και είχε τροχαίο ατύχημα ενώ εργαζόταν.
Τραγικές φιγούρες οι γονείς του, που μεταφέρθηκαν με αστυνομική συνοδεία στην Αθήνα. «Ξέρω ότι κατά καιρούς έκανε μεροκάματα αλλού. Δεν έβγαινε το παιδί με τα ψίχουλα και έψαχνε πάντα μια δεύτερη δουλειά. Αλλα για την οικοδομή δεν ήξερα τίποτα. Το έμαθα το πρωί» δήλωσε ο πατέρας του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να συμπληρώσει το μεροκάματό του.
Σχετικά Νέα
Τραυματισμός 15χρονου από φωτοβολίδα στο λιμάνι της Καλύμνου
Στα δάχτυλα του δεξιού χεριού του τραυματίστηκε σοβαρά από φωτοβολίδα ένας 15χρονος ημεδαπός εντός.
Συνάντηση του προέδρου της Συρίας με ένα μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του αμερικανικού Κογκρέσου
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Συρίας Άχμεντ αλ Σάρα συναντήθηκε στη Δαμασκό με ένα μέλος.
Γιορτινό τραπέζι: Τα απαραίτητα αγοράζει ο κόσμος από τη Βαρβάκειο και το Καπάνι – Μικρή πτώση στις τιμές σήμερα
Την τελευταία στιγμή περιμένουν πολλοί καταναλωτές για να προμηθευτούν τα απαραίτητα για το αυριανό πασχαλινό.
Πάτρα: Σύγκρουση Ι.Χ με τρένο στην Ανθείας – Η οδηγός του αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, στην οδό Ανθείας στην Πάτρα, καθώς Ι.Χ.