«Πάρτι» κερδών στη Wall Street αγνοώντας την πολιτική κρίση

«Γκάζι» πάτησαν οι δείκτες στη Wall Street την Τετάρτη με τους επενδυτές να λαμβάνουν ώθηση από το «φρένο» που μπαίνει στην ανεργία.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία από το ADP Research Institute έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας απώλεσε 2,76 εκατ. θέσεις εργασίας τον Μάιο. Αναλυτές εκτιμούσαν πως η απώλεια των θέσεων εργασίας θα έφτανε τα 8,66 εκατ.

Παράλληλα τα στοιχεία αυτά έδειξαν ότι τα χειρότερα στην αμερικανική αγορά εργασίας πιθανόν να έχουν περάσει μετά το αρνητικό ρεκόρ του Απριλίου με 19,56 εκατ. χαμένες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο οι ΗΠΑ μοιάζουν με «καζάνι που βράζει», με το Λευκό Οίκο να «χωρίζεται» από του χερισιμούς του Τραμπ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Μαρκ Έσπερ δήλωσε την Τρίτη ότι αντιτίθεται στην ανάπτυξη του αμερικανικού στρατού στις περιοχές των αντιρατσιστικών διαδηλώσεων, μετά τον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στα χέρια ενός λευκού αστυνομικού. «Δεν είμαι υπέρ της κήρυξης της κατάστασης εξέγερσης», που θα επέτρεπε στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αναπτύξει εν ενεργεία στρατιώτες μπροστά σε Αμερικανούς πολίτες και όχι πλέον εφέδρους της Εθνοφυλακής, είπε ο Έσπερ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

«Η επιλογή να χρησιμοποιηθούν εν ενεργεία στρατιώτες δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί παρά ως έσχατη επιλογή και σε πιο επείγουσες και πιο τραγικές καταστάσεις. Δεν βρισκόμαστε σε αυτού του είδους την κατάσταση σήμερα», σημείωσε ο Έσπερ, ο οποίος αποδοκιμάστηκε τη Δευτέρα καθώς μίλησε για αμερικανικούς δρόμους που έχουν μετατραπεί σε «πεδία μάχης».

Δείκτες
Την Τετάρτη ο Dow Jones ενισχύθηκε 2,05% στις 25.269 μονάδες, κατά 1,36% κατέγραψε άνοδο ο S&P 500 στις 3.122 μονάδες, ενώ κέρδη 0,78% κατέγραψε ο Nasdaq στις 9.682 μονάδες.

Σχετικά Νέα