Παρουσίαση στο Σπίτι της Κύπρου – «Λαμπράκης – Κύπρος, κοινή πορεία ειρήνης»

Η άγνωστη στο ευρύ κοινό συμπόρευση του Γρηγόρη Λαμπράκη με το Κυπριακό, πραγματική και μεταφορική, αναδύεται μέσα από τις 150 σελίδες του βιβλίου Λαμπράκης-Κύπρος: Κοινή Πορεία Ειρήνης, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από την φιλειρηνική οργάνωση Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης (ΠΑ.Δ.Ο.Π), με χορηγία της Βουλής των Ελλήνων και την βοήθεια του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό.

«Το βιβλίο αφιερώνεται στα 60 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας», τονίζει στην εισαγωγή του ο συγγραφέας Πάνος Τριγάζης, προσθέτοντας ότι «Μιλώντας για πορεία ειρήνης εννοώ πορεία διεκδίκησης της ειρήνης, που μπορεί να είναι ειρηνική, πολύ ταραγμένη, ενίοτε και ματωμένη. Τέτοια ήτανε η πορεία του Λαμπράκη, όπως και της Κύπρου, εδώ και δεκαετίες, που από το 1963 έχει δύο πτυχές, την εσωτερική και τη διεθνή».

Το βιβλίο παρουσιάζεται την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 7 μ.μ. στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 4 (κάθετος Λ. Αμαλίας και Φιλελλήνων).

Σε μια περίοδο που το κυπριακό είναι σε κρισιμότατη φάση, η παρουσίαση του εν λόγω βιβλίου, αναμένεται να αποτελέσει πολιτικό γεγονός, δεδομένου ότι θα το παρουσιάσουν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης, η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. Μαριέττα Γιαννάκου και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος της Σοσιαλιστική Διεθνούς.

Ξεχωριστής σημασίας η παρουσία ως ομιλητή του κύπριου ευρωβουλευτή της Αριστεράς Νιαζί Κιζιλγιουρέκ, πρώτου τουρκοκύπριου που εκλέγεται στον μόνο αιρετό θεσμό της Ε.Ε. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβεζος.

Θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βούλα Κεχαγιά.

Σχετικά Νέα