Πάρος: Με πυρετό και ρίγη, 18χρονοι με covid, έμειναν αβοήθητοι επί ώρες σε υπαίθριο χώρο

Δεν βρέθηκε ένα κατάλυμα για να μείνουν έξι 18χρονοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοιό, οι οποίοι και αναγκάστηκαν να μείνουν για 16 ώρες στο υπαίθριο πάρκινγκ του κέντρου Υγείας της Πάρου. Τα δύο είχαν πυρετό και ρίγη κι όμως επί έξι ώρες έμειναν αβοήθητα. Με πρωτοβουλία της ΕΡΤ ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία ώστε τα παιδιά να μεταφερθούν με ελικόπτερο στην Αθήνα.

Τα παιδιά ξύπνησαν με πυρετό και πήγαν στο κέντρο Υγείας της Πάρου γνωρίζοντας ότι πρέπει να μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Λόγω της καθυστέρησης, ένας πατέρας ανέλαβε τη μεταφορά των δύο παιδιών που είχαν πυρετό και περίμεναν επί έξι ώρες τουλάχιστον στον χώρο στάθμευσης.

Ωστόσο τα άλλα τέσσερα έμειναν να ταλαιπωρούνται στο χώρο στάθμευσης, παρά τις προσπάθειες των γονιών τους, που τελικά πήραν τηλέφωνο και στην ΕΡΤ ζητώντας βοήθεια.

Η Πολιτική Προστασία αν και δεν είναι υπεύθυνη για τα ξενοδοχεία στα νησιά, ξεκίνησε άμεσα προσπάθεια, την ώρα που κανείς δεν μπορούσε να προσφέρει ένα δωμάτιο με τέσσερα κρεβάτια.

Όλοι θεωρούσαν ότι είναι αναρμόδιοι.

Ένα αντίστοιχο περιστατικό σημειώθηε και στην Αλόννησο, όπου η μητέρα μιας οικογένειας βρέθηκε θετική, στο rapid test που έκανε πριν επιβιβαστεί στο πλοίο της επιστροφής. Η υπόθεση πήρε δυσάρεστη εξέλιξη όταν διαπιστώθηκε ότι στο νησί δεν έχει οριστεί ξενοδοχείο καραντίνας για θετικά περιστατικά κορωνοϊού, με αποτέλεσμα ναμείνουν στο δρόμο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα