Παρλί: Ελλάδα και Γαλλία μοιράζονται το ίδιο όραμα για την άμυνα στην Ευρώπη

Για στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας και Γαλλίας η οποία αποτελεί μείζονος σημασίας πλεονέκτημα για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης ευρωπαϊκής άμυνας, έκανε λόγο η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, κατά τη διάρκεια της κοινής επίσκεψης με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο στα ναυπηγεία της Naval Group όπου θα ναυπηγηθούν οι φρεγάτες «[email protected]».

Η Φλοράνς Παρλί τόνισε ότι οι συγκεκριμένες φρεγάτες περιέχουν σωρευμένη όλη την αριστεία της γαλλικής βιομηχανίας και θα είναι ένα σκάφος αιχμής, ειδικότερα στον ψηφιακό τομέα, εξοπλισμένο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις συγκρούσεις του αύριο.

Η γαλλίδα υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι με αυτή την παραγγελία, εξασφαλίζονται 2.200 θέσεις εργασίας στη Γαλλία σε ορίζοντα πενταετίας.

«Η Ελλάδα είναι φίλη χώρα και σύμμαχος της Γαλλίας. Αυτό που μας ενώνει, πέρα από την κοινή ιστορία δύο αιώνων, είναι ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για την Ευρώπη της άμυνας. Είχαμε άλλωστε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς επί του θέματος τις δύο τελευταίες ήμερες στη Βρέστη, στη σύνοδο των Υπουργών άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπλήρωσε η Φλοράνς Παρλί.

Η γαλλίδα υπουργός Άμυνας υπογράμμισε για τη Γαλλία, για την Ελλάδα, για όλη την Ευρώπη, οι προκλήσεις για τη θαλάσσια ασφάλεια είναι πολυάριθμες καθώς η θάλασσα είναι ταυτόχρονα ένας χώρος ελευθερίας που πρέπει να ελεγχθεί, ένας χώρος συναλλαγών που πρέπει να παραμείνει ασφαλής, ένα απόθεμα πόρων που χρήζουν προστασίας, και τέλος ένας άγνωστος χώρος που πρέπει να εξερευνήσουμε περαιτέρω.

«Για να προστατεύσουμε τις αλυσίδες εφοδιασμού και επικοινωνίας, αλλά και τις σημαντικότερες ναυτικές υποδομές, όπως τα υποβρύχια καλώδια, πρέπει να διαθέτουμε μέσα αντιμετώπισης κρατικών απειλών, καθώς και απειλών τρομοκρατικού χαρακτήρα ή σχετιζόμενων με την πειρατεία. Για το λόγο αυτό, έχουμε ανάγκη από ισχυρή πολιτική βούληση. Είμαι πεπεισμένη πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Είναι ένα ζήτημα που το αντιμετωπίζουμε συλλογικά και μετωπικά», ανέφερε.

Στη συνέχεια η Φλοράνς Παρλί τόνισε ότι στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας και Γαλλίας αποτελεί μείζονος σημασίας πλεονέκτημα για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης ευρωπαϊκής άμυνας ενώ επιπροσθέτως, βοηθά στον διάλογο και στην επίτευξη της περιφερειακής σταθερότητας στη Μεσόγειο, που αποτελεί κεντρικό χώρο για την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου και σήμερα δοκιμάζεται από αυξανόμενες εντάσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα