Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στην έναρξη του συνεδρίου της ΓΣΕΕ (Βίντεο)

Ένταση προκλήθηκε κατά την επίσημη έναρξη του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα, έναρξη η οποία δεν έγινε ποτέ: Λίγο πριν ξεκινήσουν οι εργασίες, δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στην αίθουσα του Μεγάρου Χορού και κατέλαβαν την σκηνή.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για «μία εκδήλωση κεκλεισμένων των θυρών με security και μπράβους. Δείχνει την κατρακύλα τους το γεγονός πως η ΓΣΕΕ επιδίωξε να κάνει εκδήλωση μακριά από τους εργάτες.

»Χιλιάδες εργαζόμενοι από όλη τη χώρα και από δεκάδες σωματεία σήμερα διαδήλωσαν μπροστά σε αυτή την προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πραγματοποιήσει συνέδριο με τη συμμετοχή της εργοδοσίας, να διαμορφώσει ψεύτικους συσχετισμούς. Ακούστηκε δυνατά σε όλη την Καλαμάτα το σύνθημα “σωματεία εργατών όχι των εργοδοτών”.

»Σήμερα πήραν το μήνυμα ότι συνέδριο με εργοδότες, νόθους και ανύπαρκτα συνδικάτα, δεν πρόκειται να γίνει!».

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της κάνει λόγο για «τραμπουκισμούς» του ΠΑΜΕ και καταγγέλει «την απρόκλητη βία εναντίον εργαζομένων (των κατά τα άλλα “εργολάβων” της εργατικής τάξης) από τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΜΕ, αλλά και την αρπαγή των καρτών συμμετοχής των συνέδρων άλλων παρατάξεων. Ας μη ματαιοπονούν. Το Συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, με σεβασμό του νόμου και του καταστατικού. Οι απαράδεκτες όμως ενέργειές τους θα καταγραφούν στη μνήμη ως ενέργειες αντιδημοκρατικές, ως πράξεις ντροπής για δημοκρατικές διαδικασίες.».

Σχετικά Νέα