Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι τιμές του αργού με την αισιοδοξία για την πορεία της ζήτησης στην Κίνα να δίνει και σήμερα ώθηση, ωστόσο σε μηνιαία επίπεδο ο μαύρος χρυσός έχασε έδαφος.
Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Απριλίου πρόσθεσε 1,37 δολ. ή 1,8% και σκαρφάλωσε στα 77,05 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Φεβρουαρίου.
Σε μηνιαία βάση πάντως το συμβόλαιο έχασε 2,3%, παραμένοντας σε πτωτική τροχιά για τέταρτο μήνα στη σειρά.
Το Brent Απριλίου, στο μεταξύ, ενισχύθηκε κατά 1,44 δολ. ή σχεδόν 1,8% και έκλεισε στα 83,89 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures, κλείνοντας τον Φεβρουάριο με μικρές απώλειες 0,7%. Το συμβόλαιο έληξε με την ολοκλήρωση των συναλλαγών.
Το συμβόλαιο του Μαΐου, το πιο κοντινό συμβόλαιο πλέον, πρόσθεσε 1,41 δολ. ή 1,7% στα 83,45 δολ. το βαρέλι.