Παρατείνεται μέχρι τα τέλη Ιουλίου η χρήση μάσκας στην Ιταλία

Στην έγκριση νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού ετοιμάζεται να προχωρήσει ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, θα παραταθεί τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Ιουλίου η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοικτούς χώρους με πολυκοσμία.

Παράλληλα, έξω από τα κτήρια των δημοσίων υπηρεσιών θα υπάρχουν πάντα τα ειδικά αντισηπτικά για την απολύμανση των χεριών, ενώ στην είσοδο των εμπορικών κέντρων θα παραμείνει υποχρεωτική η μέτρηση της θερμοκρασίας των επισκεπτών. Η απολύμανση των εμπορικών θα συνεχιστεί, ενώ καταργείται η χρήση γαντιών.

Σε ό,τι αφορά τις περισσότερες περιοχές της χώρας, η επαναλειτουργία των κλειστών κλαμπ και ντίσκο αναβάλλεται για την 1η Αυγούστου. Επίσης, βάσει της ανταπόκρισης του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Ιταλία, αναμένεται να παραταθεί η είσοδος στη χώρα από δεκατρία κράτη που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου. Ανάμεσά τους το Κατάρ, η Βραζιλία, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη και η Βόρεια Μακεδονία.

Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναφορικά με τα σχετικά μέτρα, θα αυξηθούν οι έλεγχοι και οι περιορισμοί για τα πανηγύρια, τις υπαίθριες γιορτές και τις εκθέσεις, μετά από σχετικό αίτημα της ειδικής συμβουλευτικής επιτροπής ειδικών.

Σχετικά Νέα