

Σε ειδική τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Τάγματος της Τιμής στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Ιερώνυμου για το πολύπλευρο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο, το οποίο επιτελεί ως προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
“Ιδίως δε ως προς το κοινωνικό σας έργο, έχω χρέος ν΄ αναδείξω ότι ανταποκρίνεται υποδειγματικώς στις αρχές και τις αξίες της Εκκλησίας μας, κινούμενο, στο πλαίσιο των Ευαγγελικών επιταγών, από την αφετηρία του “Αγαπάτε Αλλήλους” έως το ύψιστο ιδανικό του “Αγαπήσεις τον Πλησίον σου ως Σεαυτόν”” επισήμανε ο κ. Παυλόπουλος.
Aπό την πλευρά του ο κ. Ιερώνυμος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή, τόνισε ότι το έργο που γίνεται στο πλαίσιο της Εκκλησίας είναι συλλογικό και προσέθεσε ότι ο νεότερος ιστορικός που θα ασχοληθεί με αυτή την εποχή και θα αγκαλιάσει με την πένα του και το γράψιμό του την Ελλάδα μας από το ένα άκρο ως το άλλο, θα δει ότι όλοι οι ιεράρχες, όλοι οι κληρικοί, τα εκκλησιάσματα των ενοριών, όλοι μαζί συστρατεύθηκαν σε μια προσπάθεια η οποία έδωσε πολλούς καρπούς και μάλιστα σωτήριους.
Τέλος ευχήθηκε “αυτή η ενότητα, η οποία μας χαρακτηρίζει μέχρι τώρα μέσα στο χώρο της Εκκλησίας μας, τους ιεράρχες, τους κληρικούς μας, παρά τις κατά καιρούς μικροταραχές, όλα αυτά να ξεπεραστούν και ενωμένοι να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια, γιατί αυτό είναι και το καθήκον μας, αυτό ζητάει η Εκκλησία μας, αυτό θέλει και ο λαός μας. Μας θέλει όλους ενωμένους για να πάμε μπροστά”.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: «Kρατούσε αναμμένη κροτίδα στα χέρια του και την επιδείκνυε»
Ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται στη σκηνή σε γλέντι σε χωριό της.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής – Ποιους σταθμούς θα περιλαμβάνει
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Πώς μπορείτε να ανακτήσετε τις πινακίδες – Πού μπορείτε να κάνετε τη διαδικασία
Σε λειτουργία είναι από τις 10 Απριλίου η ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ, myCar, για.
Καιρός: Εβδομάδα «Ψυχρών Λιμνών» και απογευματινής αστάθειας
Δελτίο καιρού: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας εν όψει, σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πρόγνωση καιρού ο.