Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χάλκινοι Τριανταφύλλου και Μιχαλετζάκης

Το χάλκινο μετάλλιο στη σπάθη Β κατέκτησε ο Πάνος Τριανταφύλλου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και για δεύτερη συνεχόμενη φορά, μετά το ασημένιο στο Ρίο, ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβηκε στο βάθρο.

Λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε ο Δημοσθένης Μιχαλετζάκης, ο οποίος τερμάτισε τρίτος στα 100 μέτρα ελεύθερο, φέρνοντας το δεύτερο μετάλλιο στη χώρα μας.

Τραντφύλλου: “Είμαι πανευτυχής”
Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 15-6 του Γάλλου Βαλέτ. Ο Τριανταφύλλου πραγματοποίησε μία εξαιρετική πορεία και στα ημιτελικά ηττήθηκε με 15-9 από τον Πολωνό Κάστρο. Η ήττα αυτή δεν τον επηρέασε στον μικρό τελικό. Απέναντι στον Βαλέτ, που έχει στη συλλογή του δύο παραολυμπιακά μετάλλια ήταν εξαιρετικός, επικράτησε με 15-9 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Λίγα λεπτά μετά τη μεγάλη του επιτυχία ο Πάνος Τριανταφύλλου μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο Ειδήσεων για τα έντονα συναισθήματά του. Ο Έλληνας παραολυμπιονίκης δεν έκρυψε ότι ήθελε το χρυσό, ενώ αφιέρωσε το μετάλλιο στα ανιψάκια του και τον βαφτιστήρα του.

“Δεν μπορώ να κρύψω ότι είμαι πανευτυχής. Φτάσαμε στο Τόκιο κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες με τον κορονοϊό. Είναι μεγάλη μου χαρά που έφερε στην χώρα μου το πρώτο μετάλλιο στη διοργάνωση. Στόχος μου ήταν το χρυσό, αλλά πρέπει να σας πω πως σε σχέση με το ασημένιο του Ρίο αυτό το χάλκινο το ευχαριστήθηκα περισσότερο, γιατί έκλεισε η αυλαία με νίκη”, δήλωσε.

Η κούρσα του Μιχαλεντζάκη

Εξαιρετική ήταν η κούρσα για τον Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη στα 200 μέτρα ελεύθερο. Στην κορυφή του βάθρου ανέβηκε ο Αυστραλός Μπεν Πόφαμ, στην δεύτερη ο Ρώσος Αντρέι Νικολάγεφ και στην τρίτη θέση ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης εκπροσώπησε την Ελλάδα.


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα