Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες-Αυγενάκης: Μέσα από το διάλογο όλοι γινόμαστε πιο σοφοί

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε διάφορα μπλόκα τις χώρας μας.

Λίγο μετά τις 13:00, αγρότες από το μπλόκο των Σερρών, απέκλεισαν με τρακτέρ τους την Εθνική Οδό Σερρών – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Στρυμονικού. Ο αποκλεισμός του δρόμου είναι συμβολικός.

Οι αγρότες άναψαν φωτιά και έκαψαν άχυρα.

Συγκεντρωση διαμαρτυρίας στις Καστανιές Έβρου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το χωριό Καστανιές, στη γέφυρα του ποταμού Άρδα προχώρησαν νωρίτερα σήμερα, Σάββατο οι αγρότες οι οποίοι δεσμεύονται πως δεν θα κλείσουν δρόμους και δεν θα κατευθυνθούν προς το τελωνείο.

Στις 14:00 οι αγρότες του Αγρινίου σε συνεργασία με τους αγρότες τη Αχαΐας έχουν προγραμματίσει να ανοίξουν τα διόδια της γέφυρας Ρίου -Αντιρίου.

«Εργαζόμαστε για να είναι παραγωγική η συζήτηση του Πρωθυπουργού με τους αγρότες την Τρίτη» , είπε στο ERTNEWS ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης. Σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους, με τον πρωτογενή τομέα φορείς, όπως αγροτοσυνδικαλιστές, συνεταιριστές, εκπροσώπους επιστημονικών φορέων όπως τον ΕΛΓΑ και εκπρόσωπους της αυτοδιοίκησης, πραγματοποιεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι «μέσα από το διάλογο σίγουρα όλοι γινόμαστε πιο σοφοί και σίγουρα κερδισμένοι είναι οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα, τους οποίους υπηρετούμε με ευλάβεια και σεβασμό». Τη βούληση της κυβέρνησης για διευκόλυνση των αγροτών, με μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης το πρωί του Σαββάτου 10/2 σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα στην πράξη. Σκληρή κριτική ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Στον Έβρο ένα 24ωρο πριν την επίσκεψη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, οι αγρότες της περιοχής, προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το χωριό Καστανιές, στη γέφυρα του ποταμού Άρδα. Δεσμεύονται πως δεν θα κλείσουν δρόμους και δεν θα κατευθυνθούν προς το τελωνείο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από το Ηράκλειο σημείωσε για μια ακόμη φορά, ότι « δεν είμαστε απέναντι, είμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης και πασχίζουμε για το καλύτερο των ανθρώπων που δουλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες» ενώ πρόσθεσε ότι «ξέρουμε πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες, τις δυσκολίες, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί και τοπικά και εθνικά αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για το λόγο αυτό δουλεύουμε συντονισμένα όλοι μαζί».

Ο Λευτέρης Αυγενάκης χαρακτήρισε ενδιαφέρουσες τις συσκέψεις όπως αυτή που γίνεται σήμερα στην Κρήτη, όσο και αυτή που θα γίνει αύριο στην Κομοτηνή και αυτή που έγινε χθες στο μπλόκο στο Κάστρο Βοιωτίας, σημειώνοντας ότι μέσω αυτών συνεχίζεται ο διάλογος, ενόψει και της συνάντησης που αναμένεται να έχει την Τρίτη το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , με αντιπροσωπεία του συντονιστικού των μπλόκων.

«Περισσότερα λύνονται με το διάλογο και με την κοινή προσπάθεια» τόνισε ο κ. Αυγενάκης που είπε ότι «οι προθέσεις της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες».

«Είναι σαφές ότι και βελτιωτικά έργα πρέπει να γίνουν και σοβαρές παρεμβάσεις, έτσι ώστε η ζωή, η καθημερινότητα αλλά και το κόστος παραγωγής των αγροτών, να μειωθεί» πρόσθεσε ο ΥπΑΑΤ συμπληρώνοντας πως «όσο η οικονομία εξελίσσεται -και εξελίσσεται καλά- άλλο τόσο είμαστε αισιόδοξοι για τα επόμενα βήματα, τα επόμενα γενναία βήματα της κυβέρνησης υπέρ των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των αλιέων και των μελισσοπαραγωγών της χώρας μας». Καταλήγοντας ο κ. Αυγενάκης, ευχαρίστησε τους αγρότες της Κρήτης.

 

πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα