

Οι μέτοχοι της Stellantis ενέκριναν πακέτο αμοιβής ύψους 23,1 εκατ. ευρώ για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Κάρλος Ταβάρες, παρά τις σημαντικές αντιδράσεις.
Ο Ταβάρες, ο οποίος παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του 2024, θα λάβει την πληρωμή το 2025, η οποία περιλαμβάνει τον μισθό του και 12 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις και μπόνους.
Η ψηφοφορία, που πραγματοποιήθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση της αυτοκινητοβιομηχανίας στις 15 Απριλίου, πέρασε με 66% υπέρ και 33% κατά, αν και παραμένει μη δεσμευτική.
Advertisement
Η απόφαση προκάλεσε διαμαρτυρίες από επενδυτές και συμβούλους πληρεξουσίων, συμπεριλαμβανομένων των Allianz Global Investors και Proxinvest, οι οποίοι επέκριναν την ηγεσία του Ταβάρες εν μέσω της παραπαίουσας ζήτησης σε βασικές αγορές, των καθυστερήσεων στα νέα μοντέλα και των εντάσεων με τα συνδικάτα και τους πολιτικούς ηγέτες.
Η αμοιβή του Ταβάρες έχει αποτελέσει και στο παρελθόν σημείο διαφωνίας, καθώς έφθασε στα 36,5 εκατ. ευρώ το 2023.
Η αποχώρησή του άφησε τη Stellantis να αναζητήσει νέο διευθύνοντα σύμβουλο, με τον πρόεδρο John Elkann να αναλαμβάνει προσωρινά το ρόλο. Η εταιρεία φέρεται να έχει περιορίσει την αναζήτησή της σε πέντε υποψηφίους, δύο εκ των οποίων είναι εσωτερικοί.
Η Stellantis, που γεννήθηκε από τη συγχώνευση της PSA και της Fiat Chrysler το 2021, αντιμετωπίζει τώρα δυσκολίες τόσο στην Ευρώπη όσο και στη Βόρεια Αμερική, όπου οι παραδόσεις του πρώτου τριμήνου μειώθηκαν κατά 20%.
Καθώς η εταιρεία κινείται σε μια υποτονική αγορά και εσωτερική αβεβαιότητα, ο έλεγχος σχετικά με τις αμοιβές των στελεχών και τη διακυβέρνηση συνεχίζει να αυξάνεται.
Σχετικά Νέα
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Φρίντριχ Μερτς
Την θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε πριν από λίγο ο.
Οι συμβολισμοί στο οικόσημο του Πάπα Φραγκίσκου – Είχε το μονόγραμμα του Ιησού στα ελληνικά
«Δια του ελέους και της εκλογής – Miserando atque eligendo» ανέφερε το οικόσημο του.
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας αναμένεται την Τρίτη στο Πεκίνο
Ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας Αμπάς Αραγτσί θα μεταβεί αύριο, Τρίτη, στην Κίνα, ανακοίνωσε.
Οι τελευταίες επιθυμίες του Πάπα Φραγκίσκου για την κηδεία του – Τι αλλάζει στο τελετουργικό
«Ο Πάπας Φραγκίσκος ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα που προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις.