Παππάς για εξαγορά Nova: Θα δημιουργήσει σύγκρουση συμφερόντων στο ποδόσφαιρο

Έντονη ήταν η αντιπαράθεση που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Νίκου Παππά και του Νικήτα Κακλαμάνη στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος 7:00». Εκεί, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το σενάριο της αγοράς της Nova και τη σύγκρουση συμφερόντων που δημιουργείται στο χώρο του ποδοσφαίρου. Μάλιστα προμήνυσε πως η πολύκροτη υπόθεση της εξαγοράς της Nova θα φτάσει ως τη Βουλή.

«Υπάρχουν τρία μείζονα ζητήματα για την υπόθεση Nova-Μαρινάκη» είπε αρχικά και πρόσθεσε αναφορικά με τη δίκη των στημένων που ξεκινά σήμερα «μακάρι να βγει ότι δεν έχει εμπλοκή ο άνθρωπος».

Όσον αφορά στην πλατφόρμα της Nova επεσήμανε: «Η προοπτική αγοράς της Nova από τα συμφέροντα Μαρινάκη θα δημιουργήσει σύγκρουση συμφερόντων στον χώρο του ποδοσφαίρου. Με απλά λόγια θα ελέγχεται από τον Ολυμπιακό πώς και πότε θα πληρώνονται οι άλλες ομάδες. Θεωρούμε ότι θα πρέπει να επέμβει επιτροπή αθλητισμού. Το δεύτερο είναι ότι στον χώρο του Τύπου υπάρχει συγκέντρωση. Το τρίτο είναι ότι είμαστε αναγκασμένοι να τα λάβουμε κι αυτά υπόψιν. Βάσει δημοσιεύσεων και συζητήσεων είναι το ύψος του κουρέματος που συζητείται για να γίνει η αγορά. Θα πρέπει οι ανακεφαλαιωμένες τράπεζες να είναι προσεκτικές γιατί έχει χύσει ιδρώτα ο ελληνικός λαός κι άλλες επιχειρήσεις παρακαλάνε για λίγα χιλιάρικα να ανασάνουν. Νομίζω θα είναι ενδιαφέρουσα συζήτηση τη Δευτέρα».

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, που βρισκόταν στο πάνελ απέναντί του, του απάντησε λέγοντας: «Για τον Μαρινάκη, δεν είμαι εκπρόσωπός του. Διαβάζοντας το κείμενο της ερώτησης, δεν διαπίστωσα ότι υπάρχει τυπική παράβαση νόμου. Αυτά που λέει ο κ. Παππάς καλά είναι, αλλά δεν υπάρχει νόμος. Από τη στιγμή που έχεις ανώνυμη εταιρία δεν δικαιούσαι να πάρεις κανάλι. Ας κάνατε έναν τέτοιο νόμο 4,5 χρόνια που ήσασταν κυβέρνηση. Τώρα το θυμηθήκατε; Τυπικά δεν κάνει παράβαση κανενός νόμου. Είμαι γαύρος, μην ζητάτε να πάω κόντρα» κατέληξε χαριτολογώντας ο Κακλαμάνης για να του απαντήσει στο ίδιο ύφος ο Παππάς «μην ταυτίζεσαι με διοικήσεις, στα λέω εγώ ως Παναθηναϊκός» κι ανταπάντησε ο Κακλαμάνης ότι «μόνο με Γουλανδρή έχω ταυτιστεί» για να κλείσει η συζήτηση σε ήρεμο κλίμα…

Υπόθεση Nονartis: Υπάρχει παγκόσμιο σκάνδαλο, άρα υπάρχει και στην Ελλάδα

Νωρίτερα, είχε πέσει στο τραπέζι και το πολύκροτο θέμα του σκανδάλου της Novartis.

Στον απόηχο της χθεσινής πρότασης της κυβέρνησης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Novartis ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε πως «προφανώς και δεν θα ψηφίσω την προανακριτική. Και η ΝΔ δια του αρχηγού της έχει χαρακτηρίσει σκάνδαλο την υπόθεση. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Να την αποσυμφορήσουμε την κουβέντα. Η κυρία Ράικου κάνει λόγο για σκάνδαλο και χρηματισμό στην επιστολή παραίτησή της. Υπάρχει διερεύνηση ενός σκανδάλου, το οποίο χαρακτηρίζεται έτσι από όλες τις πολιτικές πλευρές».

Για τον Παπαγγελόπουλο είπε: «Επιχειρείται μία αντιστροφή της πραγματικότητας από τη ΝΔ. Δεν είναι σκευωρία αυτά που δήλωνε ο Φρουζής, δεν είναι σκευωρία ότι η Ελλάδα πλήρωνε περισσότερα για φάρμακα από την υπόλοιπη Ευρώπη. Η απόδειξη παράνομων πράξεων δεν είναι δουλειά δική μας. Η δήλωση Παπαγγελόπουλου ήταν ακριβής κι έχει επαναληφθεί από δικαστικούς. Το τι θα αποδειχθεί θα δούμε».

Mε πληροφορίες από antenna.gr, ethnos.gr

Σχετικά Νέα