

Τα φτωχότερα και τα ασθενέστερα μέλη της κοινωνίας θα πρέπει να είναι κατά προτίμηση εκείνα που θα λάβουν θεραπεία, όταν θα είναι έτοιμο ένα εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού, είπε ο πάπας Φραγκίσκος ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών σήμερα.
Μιλώντας από το Βατικανό, σε ένα βιντεομήνυμα προς τα ΗΕ, ο Φραγκίσκος υπογράμμισε την επείγουσα ανάγκη να προκριθεί η δημόσια υγεία και να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα εμβόλια.
«Εάν κάποιος θα πρέπει να προτιμηθεί, ας είναι οι φτωχότεροι, οι πιο ευάλωτοι, εκείνοι που τόσο συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις διακρίσεις, διότι δεν έχουν ούτε ισχύ ούτε οικονομικούς πόρους», τόνισε.
Όπως σημείωσε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, οι πλούσιες χώρες δεν θα πρέπει να συσσωρεύουν τα εμβόλια κατά του νέου κορωνοϊού, την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί εναντίον του «εθνικισμού του εμβολίου», προτρέποντας τις χώρες να ενταχθούν σε μια παγκόσμια συνθήκη για να μοιράζονται τα εμβόλια με τις αναπτυσσόμενες χώρες.
Σε άλλα σημεία της ομιλίας του, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Φραγκίσκος επανέλαβε την έκκληση προς τις πλούσιες χώρες να μειώσουν ή να χαρίσουν τα χρέη που βαρύνουν τις φτωχές χώρες.
Ζήτησε να γίνουν αλλαγές στους οικονομικούς και χρηματοπιστωτικούς θεσμούς προκειμένου να μπορέσουν να «ανταποκριθούν ταχύτερα στην ραγδαία αυξανόμενη ανισότητα μεταξύ των σούπερ-πλουσίων και των μόνιμα φτωχών».
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.