

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σθεναρός υποστηρικτής των δικαιωμάτων των μεταναστών, δηλώνει σε νέο του βιβλίο που κυκλοφόρησε χθες ότι η μετανάστευση δεν συνιστά απειλή για τη Χριστιανοσύνη.
«Με το να απορρίπτουμε έναν μετανάστη που αγωνίζεται, όποια και εάν είναι η θρησκευτική του πίστη, εξαιτίας του φόβου ότι θα διαλύσει τη χριστιανική κουλτούρα, προσβάλλουμε τόσο την Χριστιανοσύνη όσο και την κουλτούρα» τονίζει.
«Η μετανάστευση δεν αποτελεί απειλή για την Χριστιανοσύνη. Αυτό συμβαίνει μόνο στα μυαλά εκείνων που επωφελούνται υποστηρίζοντας κάτι τέτοιο.
Το να προωθείς το Ευαγγέλιο και να μην καλωσορίζεις τους ξένους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αλλά και να μην επιβεβαιώνεις τον ανθρώπινο χαρακτήρα τους σαν παιδιά του Θεού, είναι σαν να ενθαρρύνεις μια κουλτούρα που είναι χριστιανική μόνο κατ’ όνομα, ενώ στην πραγματικότητα την αδειάζεις καθετί που την καθιστά διακριτή».
Ο Ποντίφηκας έκανε αυτά τα σχόλια στο νέο βιβλίο «Ας ονειρευτούμε», το οποίο περιέχει συνομιλίες του με τον Βρετανό βιογράφο του, Όστιν Άιβερι.
Ο Πάπας, εγγονός ενός Ιταλού μετανάστη που εγκαταστάθηκε στην Αργεντινή, εκφράζει τακτικά την αλληλεγγύη του με τους μετανάστες που διασχίζουν τη Μεσόγειο, θρηνώντας γι’ αυτούς που χάνουν τη ζωή τους και καταγγέλλοντας τις πλούσιες χώρες που αρνούνται να τους υποδεχτούν.
«Η αξιοπρέπεια των λαών μας απαιτεί τη δημιουργία ασφαλών διαδρόμων για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ώστε να μπορούν να μετακινηθούν από επικίνδυνες γι’ αυτούς περιοχές σε ασφαλέστερες» αναφέρει ακόμα στο βιβλίο του.
Πηγή: Euronews
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.