

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε την Κυριακή ότι οι γυναίκες που έχει προσλάβει το Βατικανό απέδειξαν ότι μπορούν να είναι καλύτερες μάνατζερ από τους άνδρες και ότι υπάρχει πάρα πολύς ανδρικός σοβινισμός στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και στην κοινωνία γενικότερα.
Ο Ποντίφικας έκανε τα σχόλιά του κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο αεροπλάνο της επιστροφής στη Ρώμη από το τετραήμερο ταξίδι του στο Μπαχρέιν.
«Έχω παρατηρήσει ότι κάθε φορά που δίνεται σε μια γυναίκα μια θέση (υπεύθυνη) στο Βατικανό, τα πράγματα βελτιώνονται», είπε.
Παράλληλα, ρωτήθηκε για τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων στο Ιράν, αλλά δεν απάντησε στην ερώτηση, εστιάζοντας στο θέμα του ρόλου των γυναικών γενικά.
Μιλώντας για γυναίκες που έχει διορίσει σε διευθυντικούς ρόλους, ανέφερε την αδελφή Ραφαέλα Πετρίνι, την αναπληρώτρια κυβερνήτη της πόλης του Βατικανού, η οποία είναι ουσιαστικά η πιο ισχυρή γυναίκα στο Βατικανό, υπεύθυνη για περίπου 2.000 υπαλλήλους.
«Τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο», είπε αναφερόμενος στις διοικητικές ικανότητες του Πετρίνι, που διορίστηκε πέρυσι.
Ο Πάπας καταδίκασε τον ανδρικό σοβινισμό, αναγνωρίζοντας ότι κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της πατρίδας του, Αργεντινής.
«Οι γυναίκες είναι δώρο. Ο Θεός δεν δημιούργησε τον άνθρωπο και μετά του έδωσε ένα κουτάβιγια να παίξει. Έπλασε τον άνδρα και τη γυναίκα», είπε, για να καταλήξει ότι «μια κοινωνία που δεν επιτρέπει στις γυναίκες να έχουν μεγαλύτερους ρόλους δεν προχωρά».
Σχετικά Νέα
Ρωσία: Τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα, Τρίτη (22/4).
ΟΗΕ: Ο γενικός γραμματέας Αντόνιο Γκουτέρες ξεκινάει στρατηγική αξιολόγηση της UNRWA
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη (22/4) τον διορισμό του κ. Iαν.
Φιντέλ Κάστρο: «Τι ακριβώς έχει λύσει ο καπιταλισμός;»
Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός κομμουνιστής ηγέτης της Κούβας, ήταν γνωστός για τις μακροσκελείς.
Ο πάπας Φραγκίσκος αφήνει μια Καθολική Εκκλησία «χωρίς περιορισμούς» αλλά και και διχασμένη – Τα επόμενα βήματα του Βατικανού
Ένας θεσμός όπως η Καθολική Εκκλησία, η οποία έχει ηλικία άνω των 2.000 ετών.