Παπαρήγα: Το ΚΚΕ θα ήταν συνένοχο του ΣΥΡΙΖΑ αν το 2012 και το 2015 είχε υποχωρήσει στην πίεση της λαϊκής αυταπάτης

Στην πρώτη της συνέντευξη από το 2013, η τέως γενική γραμματέας του ΚΕ του ΚΚΕ μίλησε στα «Νέα» για τις προσεχείς εκλογές, τον ρόλο του ΚΚΕ, τα εθνικά ζητήματα και την πολιτική της κυβέρνησης.

«Αν το ΚΚΕ το 2012 και το 2015 είχε υποχωρήσει στην πίεση της λαϊκής ελπίδας και αυταπάτης -που είχε προσχεδιασμένα καλλιεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ- θα ήμασταν συνένοχοί του. Το χειρότερο: Δενα θα είχαν αναπτυχθεί και αυτοί οι αγώνες που ξεδιπλώθηκαν, χάρη στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε έστω και αυτές τις παραχωρήσεις. Βέβαια δεν κρύψαμε από τον λαό ότι του πήρε 10 και του επέστρεψε προεκλογικά 1, τακτική που φαίνεται ότι θα μιμηθεί και η επόμενη κυβέρνηση ώστε να κρατήσει τον λαό στη γωνία», είπε.

Η Αλέξα Παπαρήγα σε άλλο σημείο της δισέλιδης συνέντευξής της επισήμανε: «Η ΝΔ μαχητικά επιδιώκει να εδραιώνει, να αναπαράγει τη συντηρικοποίηση, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες, με το μαστίγιο και το καρότο, επιδιώκει να βάλει το κίνημα σε μακρόχρονο σιωπητήριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από την αξιοποίηση του καρότου, εμποδίζει τη ριζοσπαστικοποίηση με την αλλοίωση και δυσφήμηση αριστερών, ριζοσπαστικών, πατριωτικών, αντιιμπεριαλιστικών ιδεών. Με τον δικό του δηλαδή τρόπο ενισχύει τη συντηρητικοποίηση, την παθητικοποίηση, τη μοιρολατρία και τον “εκσυγχρονισμένο” αντικομμουνισμό».

«Το διακύβευμα για το λαό βρίσκεται στον αντίποδα του διακυβεύματος που θέτουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα υπόλοιπα κόμματα. Στην κάλπη αναμετρώνται κομματικά ψηφοδέλτια, στην πραγματικότητα συνιστά διαπάλη ανάμεσα σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα (….). Το ζητούμενο δεν είναι αν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση ή συνεργασίας με τα προσωπεία της Κεντροδεξιάς ή της Κεντροαριστεράς, αλλά αν ένα μεγαλύτερο μέρος του λαού στείλει ψήφο-μήνυμα ότι μπορεί η οικονομική καπιταλιστική κρίση να του άδειασε τις τσέπες, όμως του απέφερε πολιτική πείρα: χειραφέτησης από την ασφυξία των ψεύτικων διλημμάτων του μονοδρόμου της καπιταλιστικής ανάπτυξης, αυτοπεποιήθησης στη δύναμη του να δώσει δυναμική στον αγώνα για τα οξυμένα προβλήματά του, ετοιμότητας απάντησης στη νέα βάρβαρη ατζέντα της ΕΕ, να βάλει εμπόδια, να αποσπάσει, να διεκδικήσει τα δικαιώματά του», επισημαίνει η Αλέκα Παπαρήγα.

»Η Κεντρική Επιτροπή στο κάλεσμά της για τις εκλογές προτάσσει 19 άξονες συγκεκριμένων κοινωνικών προβλημάτων για συσπείρωση και συμπόρευση, ώστε απέναντι στην επόμενη κυβένρηση να υψωθεί η, όσο γίνεται πιο αποτελεσματική, εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση. Αυτή η εξέλιξη εξαρτάται από την ενίσχυση του ΚΚΕ στην κάλπη και τη συμπόρευση μαζί του νέων δυνάμεων στο κίνημα», τονίζει.

Σχετικά Νέα