Παπανδρέου σε «διμέτωπο» κατά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για τις εκλογές

Στη «γραμμή» της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής για τις εθνικές εκλογές, με ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, κινήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο ΣΚΑΪ.

«Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι Έλληνες θα επιλέξουν με περίσκεψη και με αυτογνωσία, με την καρδιά και τη λογική, αν θα αλλάξουμε πορεία ή αν θα παραμείνουμε στο τέλμα και το αδιέξοδο που μας έφεραν οκτώ χρόνια τώρα η Νέα Δημοκρατία και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «αλλαγή πορείας, δεν μπορεί να υπάρξει με απλή εναλλαγή κυβέρνησης».

Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ ότι «είπαν και οι δύο ψέματα και έδωσαν κάλπικες και αδιέξοδες υποσχέσεις».

«Έχουν ευθύνη που η χώρα κινδύνεψε να βγει από την Ευρωζώνη. Παρέμειναν υπηρέτες ενός πελατειακού συστήματος που ενδιαφέρεται μόνον για τη νομή της εξουσίας και όχι για την αλλαγή της» ανέφερε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος παραμένει «πιστός» σε ό,τι έλεγε από τα μέσα της δεκαετίας του 2000: «Αν δεν αλλάξουμε, θα βουλιάξουμε».

Ο πρώην πρωθυπουργός εκτίμησε πως υπάρχει προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη συντήρηση, παρά το γεγονός – όπως είπε – ότι, «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις επιλογές της και τις πολιτικές της, θόλωσε στα μάτια των πολιτών τις προοδευτικές αξίες».

«Είμαστε εδώ, συνεπείς σε όσα είπαμε και κυρίως υπερήφανοι για όσα κάναμε, βάζοντας πάνω από την παράταξή μας τους Έλληνες και τη χώρα. Σε όσους ρωτούν τι θα κάνουμε απαντώ: για να ρωτάτε, θεωρείτε την παράταξή μας χρήσιμη για τους Έλληνες και τη χώρα. Όσο πιο ισχυρή κάνετε την παράταξή μας, τόσο πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί θα γίνουμε» επισήμανε.

Σχετικά Νέα