

Ο τέως πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου χαιρετίζει με δήλωσή του την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. «Ορκίστηκε σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον κόσμο», αναφέρει ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι «οι παγκόσμιες προκλήσεις πολλαπλασιάζονται, τα διλήμματα επιτείνονται, την ώρα που η δημοκρατία και η αυτονομία της πολιτικής δέχονται πλήγματα».
Όπως τονίζει ο τέως πρωθυπουργός και βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής «η Ελλάδα, καλείται να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών και στις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής μας, με αποφασιστικότητα και βούληση που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει μαζί και τα θεσμικά της ελλείμματα».
«Με την πεποίθηση ότι η κ. Σακελλαροπούλου θα συμβάλλει ουσιαστικά στη συλλογική προσπάθεια που χρειάζεται για να αντιμετωπιστούν οι παρούσες προκλήσεις, της εύχομαι καλή δύναμη. Θα είμαστε δίπλα της, αρωγοί, για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών, το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την εμπέδωση αισθήματος ισονομίας και δικαιοσύνης στη χώρα μας», καταλήγει ο κ. Παπανδρέου.
Σχετικά Νέα
Ανάρτηση Κ. Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα: Στόχος μας η συλλογική πρόοδος να μετατρέπεται σταδιακά και σε ατομική προκοπή
«Τα στοιχεία του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024 καταγράφουν μία σημαντική υπεραπόδοση της εθνικής.
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ελεγχθεί άμεσα η «περιστρεφόμενη πόρτα» διαφθοράς ΝΔ – εταιρειών και «Ομάδας Αλήθειας»
«Οι αποκαλύψεις του Τύπου, σχετικά με την “περιστρεφόμενη πόρτα” που έχει στήσει η κυβέρνηση.
Σ. Φάμελλος: Όσα επικοινωνιακά τρικ και αν επιστρατεύσει ο κ. Μητσοτάκης, δεν θα σταματήσει την κατάρρευση του
Ανάρτηση για τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
ΚΚΕ: Ο πρωθυπουργός ζητά από τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ΑμεΑ να «βολευτούν» με 250 ευρώ τον χρόνο
Σε συνθήκες που η ακρίβεια σπάει κόκαλα, η κυβέρνηση, αντί για πραγματική μείωση φόρων.