

Τους δύο λόγους που αποτρέπουν την επιτροπή των λοιμοξιολόγων ώστε να δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την άρση των μέτρων ανέλυσε η παιδίατρος – λοιμωξιολόγος, Βάνα Παπαευαγγέλου
Η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε πως: «Δύο είναι οι λόγοι που μας προβληματίζουν και λέμε όχι στην άρση των περιοριστικών μέτρων. Πρώτα είναι η υψηλή πληρότητα στις ΜΕΘ. Μόλις χθες σε όλη την επικράτεια ήταν 82% και ειδικότερα 77% στην Αττική και 91% στη Θεσσαλονίκη.
Δεύτερο είναι ο μεγάλος αριθμός ενεργών κρουσμάτων ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 6.000 ενεργά κρούσματα μόνο στην κεντρική Μακεδονία».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στα θετικά στοιχεία που βλέπουν οι ειδικοί τις τελευταίες ημέρες.
«Το χαρακτηριστικό της εβδομάδα ήταν η σταθεροποίηση των πιο σκληρών δεικτών. Των διασωληνώσεων και των θανάτων» είπε χαρακτηριστικά. Και το ανέλυσε σημειώνοντας: «Ο μέσος όρος των τελευταίων επτά ημερών είναι 1500 νέα κρούσματα ανά ημέρα. Οι νέες εισαγωγές σήμερα είναι περίπου 320 ανά ημέρα ενώ πριν από δύο εβδομάδες ήταν 450.
Επίσης την τελευταία εβδομάδα είναι λιγότερα τα κρούσματα σε ηλικίες 65 ετών και πάνω. Και αυτό είναι ευοίωνο καθώς η σοβαρή νόσηση και η απώλεια της ζωής σχετίζονται με αυτές τις ηλικίες».
«300 διασωληνωμένοι τα Χριστούγεννα»
Αναλύοντας τα μαθηματικά μοντέλα με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η επιτροπή, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε: «Αν συνεχίσουμε όπως είναι τα στοιχεία σήμερα, θα έχουμε περίπου 300 διασωληνωμένους τα Χριστούγεννα. Αλλά να για να συμβεί αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να βλέπουμε χαμηλό αριθμό νέων κρουσμάτων».
Σχετικά Νέα
Χαλκιδική: Σφοδρή χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες ελιάς
«Άσπρισαν» χθες το απόγευμα από την έντονη χαλαζόπτωση πολλές ορεινές περιοχές της Χαλκιδικής, με τους ελαιοπαραγωγούς να.
Χανιά: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων – Βρέθηκαν με πλαστά χαρτονομίσματα 80.000 ευρώ
Σε μια μεγάλη αποκάλυψη κυκλώματος που εμπορευόταν ανθρώπους και διακινούσαν παράλληλα εκατοντάδες πλαστά χαρτονομίσματα,.
Γ. Γραμματίδης, πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ για πόρισμα ΕΜΠ: Λύνεται το μυστήριο οριστικώς και δεν δικαιώνονται οι σειρήνες
«Από τα βίντεο τα οποία είχαν κυκλοφορήσει πριν από λίγο καιρό, φαινόταν ότι δεν υπήρχε.
Πέντε μαθητές Λυκείου κατανάλωσαν αλκοόλ σε σχολική εκδρομή – 17χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο – Συνελήφθησαν 12 καθηγητές
Ακόμη ένα περιστατικό μέθης ανηλίκων σημειώθηκε κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής Λυκείου, στη λίμνη Πλαστήρα. Ένας εκ των.