Παπαδημούλης: Κακό ξεκίνημα για τη νέα Κομισιόν

«Κακό ξεκίνημα για τη νέα Κομισιόν της κ. φον ντερ Λάιεν. Το ΕΚ ήδη απέρριψε 3 επιτρόπους (από Ουγγαρία, Ρουμανία, Γαλλία). Οι διάδοχοι τους δεν έχουν αξιολογηθεί από το ΕΚ ή ούτε καν προταθεί. Επομένως η συζήτηση και η ψήφος εμπιστοσυνης από το ΕΚ στις 23/10 θα πρέπει να αναβληθεί», το σχόλιο του Δημ. Παπαδημούλη.

Σημειώνεται ότι προχθές, Πέμπτη, απορρίφτηκε από το ΕΚ και η υποψηφιότητα της γαλλίδας Σιλβί Γκουλάρ, πρώην υπουργού, που είχε οριστεί από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν για τη θέση του Επιτρόπου της Γαλλίας στη μελλοντική Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ανάμεσα στους ευρωβουλευτές που κλήθηκαν να ψηφίσουν, 82 ψήφισαν κατά, 29 υπέρ και ένας απείχε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Δύο έρευνες είναι σε εξέλιξη, η μια από τη γαλλική δικαιοσύνη και η άλλη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), για συμμετοχή της Γκουλάρ σε ένα σύστημα εικονικών θέσεων εργασίας για το κόμμα της, το κεντρώο MoDem.

Νωρίτερα, η Ρουμάνα υποψήφια Ροβάνα Πλουμπ και ο Ούγγρος Λάζλο Τροκσάνι είχε κριθεί ότι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να συμμετέχουν ως επίτροποι στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σύμφωνα με την επιτροπή Δικαστικών Υποθέσεων των Βρυξελλών, θεωρώντας πως έχουν προσωπικά συμφέροντα που συγκρούονται με αυτά που θα κληθούν από τη θέση τους να υπερασπισθούν προς όφελος της ΕΕ.

Σχετικά Νέα