Παπαδημούλης: Η Θεσσαλονίκη στις ευρωεκλογές πρέπει να στείλει μήνυμα δημοκρατικής συνύπαρξης

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη της Δημοκρατίας, και φιλοδοξεί να ξαναγίνει με γοργά βήματα, η πολιτιστική, οικονομική, πνευματική πρωτεύουσα της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων» υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Παπαδημούλης και άλλοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, τόνισε ότι: «Η Θεσσαλονίκη πρέπει στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου να στείλει «ένα μήνυμα δημοκρατικής συνύπαρξης, μακριά από τις μαύρες παραδόσεις της πόλης, “Καρφίτσα”, ακροδεξιά, δολοφονία Λαμπράκη, ένα μήνυμα που ο δήμαρχος συνέβαλε πολύ στην επανενίσχυσή του, ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη της Δημοκρατίας, της συνανάπτυξης, της ανοχής του διαφορετικού και φιλοδοξεί να ξαναγίνει με γοργά βήματα, η πολιτιστική, οικονομική, πνευματική πρωτεύουσα της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων».

«Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εγώ προσωπικά εργαζόμαστε εντατικά για να διαμορφωθεί η ευρύτερη δυνατή προοδευτική συμμαχία που να προχωρήσει την Ευρώπη προς τα εμπρός και για την αντιμετώπιση της Ακροδεξιάς το ευρύτερο δυνατό αντιφασιστικό δημοκρατικό μέτωπο με τη συμμετοχή και των Κεντρώων και των Κεντροδεξιών που πιστεύουν στην Δημοκρατία» επισήμανε.

Υπογράμμισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  ότι στη διάρκεια της συνάντησης με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης «είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις και για έργα πνοής που σχεδιάζει στην πόλη και τα οποία μπορούν να τύχουν και κοινοτικής συγχρηματοδότησης. Παράδειγμα, η αξιοποίηση ενός χώρου που τώρα ανήκει στον ΟΣΕ και που θα μπορούσε να δώσει ένα πάρκο στο μέλλον δίπλα στο Μουσείο Ολοκαυτώματος» (σ.σ. που πρόκειται να δημιουργηθεί).

«Επειδή ασχολούμαι», είπε ο κ Παπαδημούλης, «πάρα πολύ με το να έχουμε έναν ισχυρό προϋπολογισμό κοινοτικό, με έργα για τη συνοχή, την ανάπτυξη, την ανάπλαση, δεσμεύτηκα ότι εφόσον είμαι μέλος του επόμενου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνδράμω όλες τις σχετικές προσπάθειες.Ο δήμαρχος θα έχει ρόλο σε αυτό και μετά τις δημοτικές εκλογές και μετά τις εκλογές, θ συνεχίσουμε τη συνεργασία μας».

«Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία» -συνέχισε- «έχουμε θέσει ένα στόχο : Να μην είναι ο κ. Βέμπερ ο διάδοχος του κ. Γιούνκερ. Νομίζω ότι είμαστε πια πολύ κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου. Όποιος ψηφίζει ΝΔ, ψηφίζει Βέμπερ. Εμείς έχουμε σκοπό να έχουμε μια ισχυρή πλειοψηφία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που θα αναγκάσει ακόμα και την κα Μέρκελ να μην επιμένει στην υποψηφιότητα του κ.Βέμπερ».

Το ιστορικό στέλεχος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λουτσιάνα Καστελίνα ερωτηθείσα για το μήνυμα που πρέπει να στείλουν οι ψηφοφόροι στις επικείμενες ευρωεκλογές, μίλησε για την Ευρώπη της αλληλεγγύης, επισημαίνοντας πως πρόκειται για έναν σημαντικό στόχο. Εξέφρασε δε, την πεποίθηση ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επιτυχία, διότι – όπως είπε – απέδειξε ως κυβέρνηση ότι ήταν ικανός να περάσει όλα τα δύσκολα τεστ και να βγάλει τη χώρα από τα χειρότερα, από τα δύσκολα μέτρα που επιβλήθηκαν. Επισήμανε επίσης ότι, χωρίς την Ευρώπη είμαστε χαμένοι στον παγκόσμιο «χάρτη», συμπληρώνοντας πως η Αριστερά γίνεται πιο ισχυρή ακόμα και σε χώρες όπου τα ποσοστά της «παραδοσιακά» ήταν πολύ μικρά.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τόνισε ότι πέρα από τα θέματα που απασχολούν την πόλη συζήτησε με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τις ανάγκες που έχει η Ελλάδα σε σχέση με την εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τόνισε, την ανάγκη οι πολίτες να γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει Ευρώπη, συμπληρώνοντας πως «ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τον ρόλο της Ευρώπης, ειδικά σε μία περίοδο όπου οι ακροδεξιές και δεξιές ας πούμε κατευθύνσεις στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους είναι άκρως επικίνδυνες».

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άννα Παπαδημητρίου – Τσάτσου, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» Ρία Καλφακάκου και ο συντονιστής της συντονιστής της Ν.Ε. A’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Δουίτσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα