Παπαδημούλης: Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές

«Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές» τόνισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή Σήμερα του ΣΚΑΪ, με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ήττα σοκ για το κόμμα του τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Οι δημοσκοπήσεις έδιναν μέχρι και την Παρασκευή προ των εκλογών, 6 με 7 μονάδες διαφορά. Εμείς είχαμε θέσει τον στόχο της πρωτιάς και πιστεύαμε ότι θα πάμε καλύτερα από τις δημοσκοπήσεις. Και το αποτέλεσμα είναι 20 μονάδες διαφορά. Άρα είναι μια ήττα-σοκ και δείχνει ότι πέρα από αδυναμίες και λάθη στη διάρκεια της τετραετίας, είχαμε μια αποσυσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες εβδομάδες που δεν τις έπιασαν ούτε τα ραντάρ των δημοσκόπων, ούτε εμείς.
Επίσης, είναι σε αναντιστοιχία με το κλίμα που παίρναμε στις συγκεντρώσεις.

Αυτό του βουβό κλήμα δεν εκφράστηκε με διαμαρτυρία εναντίων της κυβερνητικής πολιτικής αλλά με αποσυσπείρωση στον χώρο της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πλέον ένας στόχος: Στις εκλογές που γίνονται σε έναν μήνα, με επικεφαλής τον Τσίπρα, εν κινήσει να κάνουμε τις διορθώσεις που θα μας κάνουν να πάμε καλύτερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιμετωπίσει αυτή την ήττα-σοκ ενισχύοντας τη συλλογικότητά του και τη συνοχή του και επενδύοντας στο μέλλον.

Δεν τίθεται θέμα ηγεσίας όταν έχεις σε έναν μήνα εκλογές.

Μετά τις εκλογές θα κάνουμε ταμείο και πιστεύω, εκτιμώ ότι τα συλλογικά μας όργανα θα δρομολογήσουν και μια διαδικασία συνεδριακή έκτακτη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ηγέτης που ανέβασε το κόμμα από το 4-5 στο 35 και στην κυβέρνηση και παραμένει ένα μεγάλο κόμμα παρά την μεγάλη μας ήττα, εκλέχθηκε με 99% πρόσφατα από πολλούς και αυτή τη στιγμή με τη σύμφωνη γνώμη όλων μας, είναι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας.

Πιστεύω ότι πρέπει να επενδύσουμε στη συλλογικότητα -το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας-. Επίσης θα ήταν χρήσιμο, κατά την προσωπική μου γνώμη, να αξιοποιήσουμε μερικά στελέχη της νέας γενιάς δίπλα στον Τσίπρα που τα ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και να χτίσουμε ως αντιπολίτευση αξιοπιστία με ένα σχέδιο πιο σαφές γιατί στο 2023, δεν είναι 2015» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαδημούλης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα