Πάουελ: H Fed παραβίασε πολλές κόκκινες γραμμές

O πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, επανέλαβε την Παρασκευή ότι η κεντρική τράπεζα θα χρησιμοποιήσει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της για να στηρίξει την οικονομία κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Αυτή είναι μια έκτακτη κατάσταση που όμοια της δεν έχουμε δει» σημείωσε ο κ. Πάουελ σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Πρίνστον. «Παραβιάσαμε πολλές κόκκινες γραμμές οι οποίες δεν είχαν παραβιαστεί στο παρελθόν» πρόσθεσε.

O Αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης υποστήριξε ωστόσο ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι κατάλληλο εργαλείο για την αμερικανική οικονομία.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Πάουελ σημείωσε ακόμα το πρόγραμμα δανεισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες.«Απέχουμε μερικές ημέρες από το να χορηγήσουμε τα πρώτα μας δάνεια στην πραγματική οικονομία. Σκοπεύουμε να προσεγγίσουμε με διαφόρους τρόπους τον ευρύ χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εν τω μεταξύ, πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις διαπιστώνουν ότι μπορούν να δανειστούν από τράπεζες» τόνισε.

Ο ίδιος τόνισε επίσης πως ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη και να οδηγήσει σε μια πιο αδύναμη και παρατεταμένη ανάκαμψη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα