

Πάνω από 2.100 πτήσεις ακυρώθηκαν και πάλι σήμερα από αεροπορικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο, με την παραλλαγή Όμικρον να διαταράσσει τα ταξίδια κατά τη διάρκεια των εορτών, καθώς εργαζόμενοι των εταιριών –κυρίως πιλότοι– βρίσκονταν σε καραντίνα.
Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση του εξειδικευμένου ιστότοπου Flightaware, σήμερα στις 13:30 ώρα Ελλάδας, τα προβλήματα αυτά αφορούσαν κυρίως την Κίνα, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ (ένα τέταρτο του συνόλου).
Η Flightaware κατέγραψε σχεδόν 8.000 ακυρώσεις το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων και αναμένει άλλες 800 για αύριο, Τρίτη.
Πιλότοι, ιπτάμενοι φροντιστές και άλλα μέλη πληρωμάτων έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω έκθεσής τους στην Covid, γεγονός που οδήγησε εταιρίες, όπως οι Lufthansa, SAS, Delta, United Airlines και Alaska Airlines να ακυρώσουν πτήσεις.
Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες ήταν αυτές με τις περισσότερες ακυρώσεις σήμερα: η China Eastern ακύρωσε 418 πτήσεις, το 20% του πτητικού της προγράμματος, ενώ η Air China ακύρωσε 196 πτήσεις, το 17% των προγραμματισμένων πτήσεων.
Η Ευρώπη φαίνεται σχετικά ανεπηρέαστη. Η Air France, συγκεκριμένα, δεν έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα αυτά, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Οι καιρικές συνθήκες και το κλείσιμο των συνόρων αποτελούν επίσης λόγους για τις ακυρώσεις αυτές.
ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ στον επικεφαλής της FED – Τον χαρακτήρισε «τεράστιο loser»
Κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, της Fed, επιτέθηκε και πάλι ο.
Στις 23 Απριλίου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα Φραγκίσκου
Η σορός του Πάπα Φραγκίσκου πρόκειται να τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα μεθαύριο, 23 Απριλίου..
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.