Πανελλήνιες: Πότε ξεκινά η υποβολή Μηχανογραφικού-Όλες οι αλλαγές

Κορυφώνεται η διαδικασία των Πανελλήνιων εξετάσεων για το 2023, με τη «σκυτάλη» πλέον να περνά στα ειδικά μαθήματα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των Πανελλήνιων 2023, το Σάββατο 17 Ιουνίου θα ξεκινήσει η εξέταση των ειδικών μαθημάτων με τα αγγλικά. Το επόμενο στάδιο θα είναι η ανακοίνωση των βαθμολογιών των Πανελλήνιων, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει στο τέλος του Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι και φέτος οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων θα μπορούν να ενημερωθούν με μήνυμα SMS για τις βαθμολογίες τους -ενώ με τον ίδιο τρόπο μπορούν να μάθουν και για το τελικό τους αποτέλεσμα, δηλαδή τη σχολή στην οποία εισάγονται.

Πέφτει η αυλαία για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ
Ολοκληρώνουν σήμερα τις Πανελλαδικές Εξετάσεις οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ, με την εξέταση και των τελευταίων μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα, Παρασκευή 16 Ιουνίου, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα εξής μαθήματα ειδικότητας: Στοιχεία Ψύξης-Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων.

Πότε ξεκινά η διαδικασία
Αμέσως μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών, τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, θα ξεκινήσει η υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων.

Όπως στις Πανελλήνιες του 2021 και του 2022, έτσι και φέτος οι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν και δεύτερο Μηχανογραφικό (παράλληλο Μηχανογραφικό) για την εισαγωγή τους σε Δημόσιο ΙΕΚ.

Μια σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά τα Μηχανογραφικά είναι ότι φέτος η διαδικασία θα γίνει σε μια και όχι σε δυο φάσεις. Πέρυσι, υπενθυμίζεται, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ υπέβαλαν μηχανογραφικό σε δυο φάσης.

Κατά την α’ φάση υποβολής, οι υποψήφιοι, επέλεγαν περιορισμένο αριθμό σχολών/τμημάτων από το επιστημονικό πεδίο στο οποίο έχουν πρόσβαση, αριθμός ο οποίος δεν μπορεί να ξεπερνά το 10% του συνόλου των σχολών/τμημάτων του οικείου επιστημονικού πεδίου, εφόσον γνωστοποιηθεί η τελική τους βαθμολογία. Στη δεύτερη φάση οι υποψήφιοι που δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε καμία από τις δηλωθείσες επιλογές τους, μπορούσαν να συμπληρώσουν εκ νέου μηχανογραφικό επιλέγοντας χωρίς κανέναν περιορισμό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα