

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψήφιους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής και μόνο εντός καθοριζόμενου χρονικού διαστήματος, δηλαδή έως την Τετάρτη 22 Ιουλίου και ώρα 13.00, επιτρέπεται η μερική ή ολική ανάκληση της δήλωσης προτιμήσεων, ενώ μετά την παρέλευση αυτής της ημερομηνίας δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία.
Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ακόμη πως οι Βεβαιώσεις Συμμετοχής χορηγούνται σε όσους συμμετείχαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ. Η Βεβαίωση Συμμετοχής περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων. Οι υποψήφιοι μπορούν να προμηθεύονται τη Βεβαίωση Συμμετοχής τους από το ΓΕΛ ή το ΕΠΑΛ, στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι σήμερα, όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας θα είναι ανοικτά (ώρες λειτουργίας σχολείων), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους υποψηφίους για το μηχανογραφικό δελτίο και για να χορηγήσουν την ανωτέρω βεβαίωση συμμετοχής στους ενδιαφερόμενους.
Σχετικά Νέα
Άρης Μουγκοπέτρος: Νόμιζα ότι ήταν καπνογόνο και το κράτησα στο χέρι μου – Η συγκινητική του ανάρτηση
Τα πράγματα θα μπορούσε να είναι χειρότερα, να μην μπορούσα να ξαναδώ τα παιδάκια.
Ένας αγώνας εξουσίας στο Βατικανό ξεκινά: Θα βγει από το κονκλάβιο ένας «αντι Φραγκίσκος» πάπας;
Καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος «επέστρεψε στο σπίτι του Πατέρα» όπως ανακοίνωσε ο Ιρλανδοαμερικανός καρδινάλιος.
Θανατηφόρο τροχαίο με 56χρονο στο Καστελόριζο
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο,19 Απριλίου, στις 19:30 στο Καστελόριζο. ‘Ενας 56χρονος.
FDA: Σχεδιάζει να τερματίσει τους τακτικούς ελέγχους για την ασφάλεια τροφίμων, λένε πηγές
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) σχεδιάζει να τερματίσει το μεγαλύτερο μέρος.