Πανελλαδικές 2024: Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ – Ο σχολιασμός του θέματος

Ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου οι Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Αύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου για τα ΓΕΛ, με το μάθημα Γενικής Παιδείας, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία από τις 68.851 κενές θέσεις στα ελληνικά Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, 2024-25.

 

Δείτε το θέμα των Νέων Ελληνικών

 

Σχολιασμός θεμάτων – Φροντιστήρια εν τάξη

Κατά την πρώτη ημέρα της διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων οι μαθητές της Γ λυκείου ΕΠΑΛ εξετάστηκαν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς τα θέματα ήταν εντός του πλαισίου των θεμάτων του σχολικού βιβλίου και ανταποκρίνονταν πλήρως στην προετοιμασία των υποψηφίων.

Τα θέματα της Νεοελληνικής γλώσσας είχαν σαφή διατύπωση, ενώ η παραγωγή λόγου ήταν ομιλία σχετικά με την αξία του βιβλίου. Τα θέματα της λογοτεχνίας καλύπτουν μεγάλο μέρος της θεωρίας, ενώ το θέμα Β3 απαιτούσε το ερμηνευτικό σχόλιο του υποψηφίου σε απόσπασμα από το γνωστό στους μαθητές μυθιστόρημα του Μ. Λουντέμη “Ένα παιδί μετράει τα άστρα”.

Θέματα – Απαντήσεις

https://www.en-taksi.gr/frontistiria/panelladikes2024/

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα