Πανελλαδικές 2021: Απαντήσεις και σχολιασμός στη Χημεία

Στα φετινά θέματα της Χημείας στις Πανελλαδικές εξετάσεις ακολουθείται η λογική που υιοθετήθηκε από το 2018 καθώς τα ερωτήματα Β5 και Δ αναφέρονται στις πρακτικές χρήσεις της Χημείας στον Φαρμακευτικό και Βιομηχανικό κλάδο.

Συγκεκριμένα το Θέμα Β5 στο οποίο παρουσιάζεται ένα αντικαρκινικό φάρμακο απαιτεί πολύ καλή γνώση της έννοιας της διαλυτότητας για την πλήρη αιτιολόγησή του.

Γενικά, τα θέματα είναι σαφώς διατυπωμένα και πιο βατά σε σχέση με τα περσινά, αλλά όπως και τα προηγούμενα χρόνια απευθύνονται σε πολύ καλά προετοιμασμένους υποψηφίους.

Εξάλλου το μάθημα της Χημείας είναι μάθημα βαρύτητας για τους υποψηφίους του Επιστημονικού Πεδίου Υγείας και Ζωής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις συνεχίστηκαν σήμερα με Κοινωνιολογία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Ο.Π. Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) για τους μαθητές των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ).

Επόμενη εξέταση των μαθητών των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) θα είναι το Σάββατο, 19 Ιουνίου στην Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), τα Δίκτυα Υπολογιστών και τις Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα