

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διαφύλαξη της συνοχής του ΝΑΤΟ, ώστε να έχει τη δυνατότητα επιτέλεσης της αποστολής του, αποτελεί η πλήρης συμμόρφωση των συμμάχων με το διεθνές δίκαιο, την αρχή της καλής γειτονίας και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην παρέμβασή του κατά τη σημερινή σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή την κρίση στη Λιβύη, ο κ. Παναγιωτόπουλος “επέκρινε τη απειλή χρήσης βίας από ένα συμμαχικό πλοίο εναντίον άλλου συμμαχικού πλοίου, που έλαβε χώρα στη Μεσόγειο την προηγούμενη εβδομάδα”, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου. Χαρακτήρισε αυτή τη συμπεριφορά “όχι απλώς προβληματική, αλλά ανήκουστη” και επεσήμανε ότι “παρόμοιες συμπεριφορές που υπονομεύουν τη συνοχή και αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ δεν προσιδιάζουν σε συμμαχία με ισχυρούς δεσμούς και κοινές αξίες, αλλά σε ευκαιριακή ομάδα προώθησης επί μέρους συμφερόντων”.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε, ότι μοναδική λύση αποτελούν οι πολιτικές διαβουλεύσεις και οι συνεννοήσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και με βάση τις παραμέτρους που έχει θέσει η Διαδικασία του Βερολίνου. Επιπλέον, κάλεσε οποιοδήποτε κράτος προβαίνει σε παραβίαση του αποκλεισμού όπλων (εμπάργκο), κατά παράβαση ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, να μεταβάλει την στάση του.
Σχετικά Νέα
Ν. Ανδρουλάκης: Από τη μία τσέπη μάς παίρνουν τεράστια πλεονάσματα και στην άλλη μάς βάζουν ένα πολύ μικρό κλάσμα μέσω pass
“Ζούμε ένα μοτίβο ασύδοτης αγοράς, ακρίβειας, ανισοτήτων, pass και επιδομάτων. Δεν διαφωνούμε σε όλα.
Θ. Κοντογεώργης: «Κλειδί» για το δημογραφικό η στήριξη στη στέγαση – Επιστροφή ενοικίου από φέτος
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης σε συνέντευξή του στο Open αναφέρθηκε στα.
Β. Κικίλιας: Προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού του Λιμενικού από την επόμενη σεζόν
Στη Μυτιλήνη, έδρα της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής βρίσκεται από το πρωί.
ΝΔ για τη συμπλήρωση 27 ετών από τον θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή: Η παρακαταθήκη του, σταθερή μας πυξίδα για το παρόν και το μέλλον
“Συμπληρώνονται σήμερα 27 χρόνια από το θάνατο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας Εθνάρχη Κωνσταντίνου.