Πάμε για γενικό lockdown; Η ημερομηνία ορόσημο που θα κρίνει τα πάντα

Το νέο αρνητικό ρεκόρ που σημειώθηκε σήμερα, φέρνει νέα μέτρα στο τραπέζι, ενώ ένα δεύτερο γενικό lockdown φαντάζει πιο αληθινό από ποτέ.

Σε πρώτη φάση, η κυβέρνηση μαζί με την επιτροπή λοιμωξιολόγων, εξετάζει την αυστηροποίηση των μέτρων που αναμένεται να τα ανακοινώσουν στις 30 Οκτώβρη.

Διαβάστε επίσης: Προς lockdown οδεύει η Θεσσαλονίκη – Ποια μέτρα είναι στο τραπέζι

Πιο συγκεκριμένα, ένα από τα μέτρα που έχει ζητήσει ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι να χαμηλώσει η ένταση της μουσικής στα κέντρα διασκέδασης προκειμένου να μην μιλά πολύ δυνατά ο κόσμος και να μην πλησιάζουν πολύ κοντά ο ένας στον άλλο για να ακουστούν.

Αναλυτικότερα τα νέα μέτρα θα είναι:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας: Θα γίνει είτε από τις 21:00 είτε από τις 22:00 και θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα αποφασιστεί να κλείσουν τα καταστήματα εστίασης.
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας εκτός νομού: Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό σε αυτές τις περιοχές που είναι σε lockdown.
  • Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα: Αμεσα αναμένεται να ανακοινωθεί lockdown σε αυτές τις περιοχές, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.

Η κυβέρνηση  δεδομένου ο,τι θέλει να αποφύγει ένα lockdown, φαίνεται να έχει βάλει σαν ημερομηνία ορόσημο την 13η Νοέμβρη, καθώς όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στο Indicator.gr, η ημερομηνία αυτή θα αποδειχτεί αν τα μέτρα απέδωσαν καρπούς.

Ωστόσο, οι εν λόγω κυβερνητικές πηγές άφησαν ανοιχτό το “παράθυρο”, τονίζοντας ότι αν μέχρι την επόμενη εβδομάδα η πανδημία σπάσει το φράγμα το 2000 κρουσμάτων, ίσως τότε το lockdown να έρθει νωρίτερα για τη χώρα.

 

Σχετικά Νέα