Δημοσιεύθηκε στις: Κυ, Ιούν 5th, 2016

Palmos Analysis:Το 67% συμφωνεί με την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών σε offshore

pamak-skai-6-2-15Με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδας που αποφάσισε η κυβέρνηση, συμφωνούν επτά στους 10 Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του altsantiri.gr.

Συγκεκριμένα

– Το 67% των ερωτηθέντων συμφωνούν με την πλήρη απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος,που αποφάσισε η κυβέρνηση. Με την εν λόγω απόφαση συμφωνεί και το 67% των Νεοδημοκρατών, ενώ αντίθετοι είναι λιγότεροι από τρεις στους δέκα(28%).

– Επτά στους δέκα (70%) Έλληνες διαφωνούν και με την επιλογή της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση στη Βουλή για την απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη διαφωνεί και το 52% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας (συμφωνεί μόνο το 38%)!

– Το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί πως η ΚΟ της ΝΔ αποχώρησε από τη Βουλή επειδή θέλει να προστατεύσει στελέχη και πολιτικά πρόσωπα πουσυμμετέχουν σε εταιρείες με έδρα εκτός Ελλάδος. Το ίδιο πιστεύουν και 3 στους 10 (30%) Νεοδημοκράτες (σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από τους Νεοδημοκράτες που πείστηκαν από την εξήγηση της ΝΔ). Μόνο 9% των Ελλήνων πείστηκε από το επιχείρημα της ΝΔ ότι η ρύθμιση είναι αντισυνταγματική.

– Περισσότεροι από τους μισούς (57%) ερωτηθέντες απορρίπτουν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για διενέργεια εκλογών, ειδικά τώρα που η κυβέρνηση κατάφερε να κλείσει την αξιολόγηση. Αντίθετα, μόλις το 36% θέλει εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, ότι και τέσσερις στους δέκα Νεοδημοκράτες δεν θέλουν εκλογές!

Η Πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας «Palmos Analysis»  διενεργήθηκε την περίοδο 3-4 Ιουνίου, δηλαδή 2 και 3 μέρες αντίστοιχα μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας με 190 «Ναι». Στην έρευνα έλαβαν μέρος 1.014 ψηφοφόροι με αναλογική κατανομή στους Νομούς της χώρας, με βάση τους εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους.

 

 

Για τον αρθρογράφο

.made by gleo