

Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε σήμερα στο βορειοδυτικό Πακιστάν ανάμεσα σε πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί σε ισλαμικό σχολείο για την προσευχή της Παρασκευής με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, ανακοίνωσαν η αστυνομία και διασώστες.
Η επίθεση σημειώθηκε στο ισλαμικό σχολείο όπου φοίτησαν πολλοί ανώτατοι ηγέτες των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν, περιλαμβανομένου του ιδρυτή της οργάνωσης μουλά Ομάρ.
Από την έκρηξη στο ιστορικό κορανικό σχολείο των Ταλιμπάν σκοτώθηκε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του Μολάνα Χαμιντούλ Χακ Χακάνι, ο γιος του εκλιπόντος Μολάνα Σαμί ουλ Χακ, ο οποίος θεωρείται “πατέρας” του κινήματος των Ταλιμπάν.
Το σχολείο Νταρούλ Ουλούμ Χακάνια βρίσκεται σε πακιστανική πόλη στην αφγανική μεθόριο.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.
Στην Καμπούλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών των Ταλιμπάν “καταδίκασε απερίφραστα” την επίθεση, αποδίδοντάς την σε “μέλη του Ισλαμικού Κράτους”, ενώ ο Πακιστανός πρωθυπουργός Σεμπάζ Σαρίφ και ο υπουργός Εσωτερικών Μοχσέν Νακβί έκαναν λόγο για “τρομοκρατική” ενέργεια.
Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP-dpa
Σχετικά Νέα
Στο «πλευρό» του Πάουελ η Κριστίν Λαγκάρντ μετά την επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ομόλογό.
Temu και Shein αυξάνουν τις τιμές τους λόγω των δασμών του Τραμπ
Δύο από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Κίνας, η Temu και η Shein, έχουν.
Η Μόσχα αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επικύρωσε την απόφαση αφαίρεσης των Ταλιμπάν.
Ο Ζελένσκι ζητάει να ασκηθεί «πίεση» στη Μόσχα ενόψει των συνομιλιών στο Παρίσι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκιζήτησε σήμερα να ασκηθεί «πίεση» στους «δολοφόνους» ώστε να «τεθεί.