

Εννέα στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν σήμερα σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας εναντίον στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής στο δυτικό Πακιστάν, ανακοίνωσε ο στρατός.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε από ένα άτομο που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, 61 χιλιόμετρα από τα σύνορα με το Αφγανιστάν, στην περιοχή Μπάνου του Βόρειου Ουαζιριστάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού.
“Ο καμικάζι έριξε τη μηχανή του σε ένα φορτηγό στρατιωτικής αυτοκινητοπομπής”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Φερόζε Τζαμάλ Σαχ, υπουργός της επαρχίας.
Στις 20 Αυγούστου, τουλάχιστον έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση εναντίον λεωφορείου που μετέφερε εργάτες οι οποίοι κατασκεύαζαν στρατιωτικό φυλάκιο, επίσης στο Βόρειο Ουαζιριστάν.
Το Βόρειο Ουαζιριστάν είναι μια από τις πρώην ημιαυτόνομες περιοχές όπου ζουν οι φυλές στο βορειοδυτικό Πακιστάν. Εκεί ο πακιστανικός στρατός έχει πραγματοποιήσει πολλές επιχειρήσεις κατά των ανταρτών που έχουν διασυνδέσεις με το δίκτυο της Αλ Κάιντα και τους Ταλιμπάν μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν το 2001 των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ.
Το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο εδώ και μήνες, κυρίως μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία στην Καμπούλ τον Αύγουστο του 2021, με μια επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας, ειδικότερα στις περιοχές που συνορεύουν με το Αφγανιστάν.
Το Ισλαμαμπάντ δηλώνει ότι ορισμένες από τις επιθέσεις σχεδιάζονται από το αφγανικό έδαφος, κάτι που η Καμπούλ διαψεύδει.
Σχετικά Νέα
Με τεχνητή νοημοσύνη DeepSeek τα νέα μοντέλα BMW στην Κίνα
Η BMW ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει την ενσωμάτωση τεχνητής νοημοσύνης από την κινεζική startup.
Κίνα: Αύριο η εκτόξευση του Shenzhou 20 – Σε πλήρη εξέλιξη το διαστημικό πρόγραμμα
Η Κίνα ανακοίνωσε ότι προχωρά την Πέμπτη, στην εκτόξευση της αποστολής Shenzhou-20, η οποία.
Ιράν: Κατασχέθηκαν δύο ξένα πλοία για λαθρεμπόριο πετρελαίου
Το Ιράν κατέσχεσε δύο ξένα πλοία που επιδίδονταν σε λαθρεμπόριο ιρανικών καυσίμων στη θαλάσσια.
Μασκ: Από τον Μάιο θα αφιερώνω λιγότερο χρόνο στην κυβέρνηση των ΗΠΑ – Η κρίσιμη δουλειά έχει επιτευχθεί
Ο Έλον Μασκ, ο επικεφαλής της Tesla και στενός σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε.