Πακέτο στήριξης $7,5 δισ. για τον κλάδο ημιαγωγών ανακοίνωσε η Νότια Κορέα

Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει πακέτο στήριξης για επενδύσεις και έρευνα ύψους 7,30 δισ. δολαρίων, με στόχο “να κερδίσει τον παγκόσμιο πόλεμο του κλάδου των ημιαγωγών”.

Τις ανακοινώσεις έκανε την Κυριακή ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Τσόι Σανγκ Μοκ, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας θα ανακοινώσει σύντομα τις λεπτομέρειες του πακέτου αυτού το οποίο πάντως στόχο θα έχει ό,τι έχει να κάνει με υλικά, κατασκευή και εταιρείες σχεδιασμού και ανάπτυξης ημιαγωγών, στηρίζοντας το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας τους.

Το νέο πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει προσφορές δανεισμού και τη δημιουργία ενός νέου ταμείου που θα χρηματοδοτείται από κρατικά και ιδιωτικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, δήλωσε ο υπουργός μιλώντας σε στελέχη εγχώριων κατασκευαστών εξοπλισμού τσιπ σε μια συνάντηση.

Η Νότια Κορέα κατασκευάζει επίσης ένα mega cluster στο Γιονκγίν, νότια της πρωτεύουσάς της, Σεούλ, την οποία διαφημίζει ως το μεγαλύτερο συγκρότημα υψηλής τεχνολογίας στον κόσμο.

Ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γιεόλ έχει δεσμευτεί να διαθέσει όλους τους πιθανούς πόρους για να κερδίσει τον “πόλεμο” στους ημιαγωγούς, υποσχόμενος φορολογικά οφέλη για τις επενδύσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα