Παίρνει πρωτοβουλίες το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Σειρά δράσεων πολιτικού και προγραμματικού χαρακτήρα θέτει σε εφαρμογή η Χαριλάου Τρικούπη, με σημείο αφετηρίας την εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη στη Λάρισα και τη διοργάνωση συνδιάσκεψης για τη σοσιαλδημοκρατία. Το σχέδιό της για την ανάπτυξη και τον κόσμο της εργασίας θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ η Φώφη Γεννηματά.
Για φθινοπωρινή αντεπίθεση ετοιμάζονται στο Κίνημα Αλλαγής, αρχής γενομένης από την εκδήλωση για τα 45 χρόνια από την 3η του Σεπτέμβρη που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα. Πρόκειται για μια «καινοτομία» που σύμφωνα με τους εμπνευστές της στη Χαριλάου Τρικούπη έχει σκοπό την επανασύνδεση με τον αγροτικό χώρο με τον οποίο διατηρούσε ανέκαθεν ισχυρούς δεσμούς με την παράταξη που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Ο αμέσως επόμενος σταθμός για την ανάδειξη του προγραμματικού λόγου του ΚΙΝ.ΑΛΛ. με έμφαση στο αναπτυξιακό σκέλος και την πολιτική για την κοινωνία θα είναι η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης στις 9 Σεπτεμβρίου όπου με την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά θα περιγράψει τις προτεραιότητες για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια σειρά θα πάρουν τα κορυφαία πολιτικά όργανα, Πολιτικό Συμβούλιο και Κεντρική Επιτροπή, που σχεδιάζεται να συνεδριάσουν μέχρι τα τέλη του μήνα.

Ταυτόχρονα μεγάλης πολιτικής σημασίας θεωρείται για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. η συνδιάσκεψη για τη σοσιαλδημοκρατία και την Κεντροαριστερά που προορίζεται να διεξαχθεί στα τέλη Νοεμβρίου. «Η συνδιάσκεψη θα είναι μια διαδικασία που θα έχει αναφορά και πρόσκληση προς όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας, προς όλους αυτούς τους πολίτες οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεται κάτι διαφορετικό στον τόπο μας» εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου, Παύλος Χρηστίδης (Kontra), δίνοντας το στίγμα της πρωτοβουλίας.

Πάντως το γεγονός ότι η διεξαγωγή της τοποθετείται σε χρόνο παράλληλο με τις διεργασίες διεύρυνσης και ανασυγκρότησης στον ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνει ξεκάθαρα την αντίστοιχη προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να μην αφήσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ελεύθερο πεδίο για την εδραίωσή του σε έναν πολιτικό χώρο, όπου κάποτε το ΠΑΣΟΚ είχε την απόλυτη πρωτοκαθεδρία.

Οι δε σχέσεις με την Κουμουνδούρου παραμένουν εχθρικές και τα σχόλια περί της μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ απαξιωτικά: «Κανείς δεν μας έχει πει και ουδείς έχει καταλάβει προς ποια κατεύθυνση θα πορευτεί αυτός ο μετασχηματισμός.

Είναι εμφανές ότι αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι διχασμένος: οι μισοί θέλουν να μοιάσουν με κάτι που δεν το πιστεύουν προχωρώντας προς το Κέντρο και οι άλλοι μισοί -ίσως και πιο ειλικρινείς- θέλουν να επαναδιεκδικήσουν την ιδεολογική τους ‘‘κάθαρση’’, αποτάσσοντας τη ρετσινιά της συγκυβέρνησης με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛΛ.» ήταν η πολιτική διαπίστωση του γραμματέα του ΚΙΝ.ΑΛΛ., Μανώλη Χριστοδουλάκη (Ρ/Σ 9.84).

Τέλος, με βάση τις διαβεβαιώσεις ανώτερων κομματικών παραγόντων, μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά τον περασμένο Μάιο λίγο πριν από τις ευρωεκλογές.

efsyn.gr

Σχετικά Νέα