

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφέρθηκε τόσο στο θέμα των ιώσεων αλλά και στην έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Κίνα.
«Αυτό που πρέπει όμως να προσέξουμε εμείς είναι ότι από αρχές Νοεμβρίου που δεν περιμέναμε έχουν ξεκινήσει πάρα πολλές ιώσεις. Είναι ιώσεις που περίπου τις περιμέναμε μετά τις 20 Νοεμβρίου. Είναι η γρίπη, είναι ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός κυρίως για τα μικρά παιδιά που είδατε όλοι τι έγινε στα Παίδων σε όλη την Ελλάδα, τις μέρες των Χριστουγέννων τα παιδάκια ήταν στα νοσοκομεία, πανικόβλητοι γονείς. Ήταν και ο στρεπτόκοκκος που τους είχε ενισχύσει όλη την ιστορία και γι’ αυτό λοιπόν χρειάζεται προσοχή» ανέφερε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε ότι οι επόμενοι δύο μήνες είναι οι μήνες που θα έχουμε έξαρση γρίπης κι ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για τη γρίπη Η1Ν1 θα πρέπει να το κάνουν.
«Για να μην ταλαιπωρηθούμε λοιπόν αυτές τις μέρες θα προσέξουμε, θα διασκεδάσουμε, θα βγούμε, αλλά όπου χρειαστεί θα φορέσουμε τη μάσκα, δεν την ξεχνάμε γιατί εδώ είναι η νόσος Covid εδώ οι υποπαραλλαγές, εδώ οι γρίπες, εδώ οι ιώσεις και επιπλέον τα αντισηπτικά που τα ξεχάσαμε και αυτά, πρέπει να τα έχουμε μαζί μας και στα ρεβεγιόν δεν χρειάζεται να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε[…] στον αέρα τα φιλιά» σημείωσε μεταξύ άλλων και επισήμανε ότι πριν την παρουσία σε κάποιο ρεβεγιόν να γίνεται τεστ.
«Αυτές τις μέρες κάποιος έχει λίγο συνάχι, δεν χρειάζεται να πάει ούτε στα σπίτια, ούτε να βγαίνει έξω και να δει. Ας καθίσει στο σπίτι του να περάσει αυτό το τετραήμερο- πενθήμερο και μετά να βγει» είπε ακόμα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στις δηλώσεις της στην ΕΡΤ.
Σχετικά με το θέμα του κορονοϊού στην Κίνα η κ. Παγώνη σημείωσε ότι δεν χρειάζεται πανικός και πρόσθεσε ότι περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει η επιστημονική ευρωπαϊκή κοινότητα για να πάρουμε τις πρώτες οδηγίες και από εκεί και πέρα ό, τι αποφασιστεί θα το εφαρμόσουμε».
Σχετικά Νέα
Αρχιεπίσκοπος Καθολικής Εκκλησίας Ελλάδας: Ο Πάπας Φραγκίσκος είχε όραμα ειρήνης, βελτίωσης, αδελφότητας και αγάπης
«Τα 12-13 χρόνια της αρχιερατείας του Πάπα Φραγκίσκου ήταν γόνιμα σε διάφορους τομείς. Επεδίωξε.
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.