Παγώνη: Μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια θα ανοίξει η εστίαση

Το άνοιγμα της εστίασης τοποθετεί χρονικά μετά το άνοιγμα των σχολείων της δευροβάθμιας εκπαίδευσης, και εφόσον όλες οι παράμετροι είναι καλές, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη η οποία εκτίμησε παράλληλα ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να έχει προηγηθεί το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων αντί για το άνοιγμα της αγοράς.

Η υγεία πρέπει, ωστόσο, να ισορροπήσει με την οικονομία, σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ τονίζοντας ότι θα ήταν καταστροφή για έναν καταστηματάρχη να του μείνει το χειμωνιάτικο εμπόρευμα.

Η κ. Παγώνη φάνηκε ανήσυχη για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας αναφέροντας ότι δε θα είναι δύσκολο να επανέλθουμε στις καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος. Προειδοποίησε μάλιστα πως αν ξαναπιεστεί το σύστημα υγείας, οι γιατροί δε θα τα βγάλουν πέρα και δε θα έχουν τις αντοχές να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους.

Επιπλέον, η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών επανέλαβε την αναγκαιότητα να γίνονται πολλά τεστ υπογραμμίζοντας ότι όσο περισσότερα τεστ γίνονται τόσο περισσότερους ασυμπτωματικούς θα ανακαλύπτουμε.

Τέλος, σχετικά με το αν θα μπορέσουμε για γιορτάσουμε το Πάσχα, τόνισε ότι θα υπάρχουν και τότε τα μέτρα, καθώς στόχος είναι να εχει εμβολιαστεί το 60% του πληθυσμού μέχρι τέλος Ιουνίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα