

Στο MEGA φιλοξενήθηκε και μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν γιατροί και νοσηλευτές από την κακοκαιρία «Ελπίς» η Ματίνα Παγώνη.
Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, αφού πρώτα ανέφερε ότι παραμένει αποκλεισμένη στα σύνορα Χαλανδρίου – Πολυδρόσου, όπου είναι όλοι οι δρόμοι κλειστοί, είπε πως είναι αδύνατον να φτάσει στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αυτές τις μέρες το ιατρικό κομμάτι το αντιμετώπισαν, ενώ συνάδελφοι που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα σπίτια τους, έμειναν στα νοσοκομεία και έκαναν δύο και τρεις βάρδιες σερί».
Πρόσθεσε ακόμη ότι «έχουμε ολοκληρώσει νοσηλίες και δεν μπορούμε να δώσουμε εξιτήρια γιατί οι άνθρωποι δεν μπορούν να φτάσουν σπίτι τους», τονίζοντας παράλληλα ότι οι εφημερίες συνεχίζονται κανονικά και το προσωπικό πρέπει να βρει τρόπο να έχει διαθέσιμες κλίνες για τα νέα περιστατικά.
Μιλώντας για την πορεία της πανδημίας, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε πως οι σκληροί δείκτες, των θανάτων και των διασωληνωμένων, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και θα αρχίσουν να μειώνονται τις επόμενες εβδομάδες: «Οι άνθρωποι που είναι εκεί είναι με πολλές επιπλοκές, αλλά και με τη μετάλλαξη Δέλτα» σημείωσε και διευκρίνησε πως δεν υπάρχει διασωληνωμένος ασθενής με τριπλό εμβολιασμό από τη μετάλλαξη Όμικρον. «Υπάρχει ανεμβολίαστος ασθενής με Όμικρον» πρόσθεσε. Σύμφωνα με την κυρία Παγώνη, τα κρούσματα αναμένεται να μειωθούν τις επόμενες ημέρες θα φανούν και τα αποτελέσματα του -άτυπου- lockdown λόγω του καιρού, καθώς δεν υπήρχε μεταδοτικότητα. Κάτι που όπως σημείωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ οδήγησε και τα μέλη της επιτροπής να ξεκινήσουν την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη αναφέρθηκε και στο φάρμακο για τον κορωνοϊό, που όπως τόνισε θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα στην καταπολέμηση της Covid-19. «Ευτυχώς ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έδωσε έγκριση για το αντιιικό φάρμακο της Pfizer, που αν νοσήσει κάποιος και το λάβει τις πρώτες ημέρες, θα έχει μια ασφάλεια έως 90% να μην νοσηλευτεί ή να μπει σε ΜΕΘ» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να λαμβάνεται μόνο με τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού.
Σχετικά Νέα
Εξαφανίστηκε η 61χρονη Αρετή από την Καρδίτσα – Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Συναγερμός έχει σημάνει στο χωρίο Άγιος Γεώργιος στην Καρδίτσα μετά την εξαφάνιση της 61χρονης.
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο Παλαιό Φάληρο και τον Άλιμο λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου
Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου με την επωνυμία «16ος Διεθνής Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος και Παράλληλοι Αγώνες», την Κυριακή 27-4-2025 θα.
Ραφήνα: Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε πρατήριο καυσίμων
Όχημα τύπου βαν τυλίχθηκε στις φλόγες εντός πρατηρίου καυσίμων στη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα..
Επιχείρηση διάσωσης γυναίκας στον Όλυμπο – Κινητοποιήθηκαν και εναέρια μέσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης γυναίκας, πλησίον του καταφυγίου «Αγαπητός» στον.